Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο υδρογονοκίνητα κρουαζιερόπλοια για την Explora Journeys της MSC

0EXPLORA I 3 1024x683

Η Explora Journeys, του τμήματος κρουαζιέρας του ομίλου MSC, και η ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την κατασκευή δύο επιπλέον υδρογονοκίνητων κρουαζιερόπλοιων αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των υπό παραγγελία πλοίων από τέσσερα σε έξι.


Τα EXPLORA V και VI θα διαθέτουν μια νέα γενιά κινητήρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ολίσθησης μεθανίου και θα εξοπλιστούν επίσης με τις πρώτες στον κλάδο περιβαλλοντικές τεχνολογίες και λύσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος συγκράτησης για το υγρό υδρογόνο που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολλά υποσχόμενο καύσιμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα.Το καύσιμο υδρογόνου θα τροφοδοτήσει μια κυψέλη καυσίμου έξι μεγαβάτ για την παραγωγή ενέργειας χωρίς εκπομπές θα επιτρέψει στα σκάφη να λειτουργούν με «μηδενικές εκπομπές». Τα δύο νεότευκτα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία το 2027 και το 2028. Η Explora Journeys ανακοίνωσε επίσης ότι τα EXPLORA III και IV θα τροφοδοτούνται τώρα με LNG. Τα δύο πλοία θα διευρυνθούν κατά 19 μέτρα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση ενός συστήματος νέας γενιάς με βάση το LNG και το υδρογόνο.
Τα δύο επιπλέον πλοία που καλύπτονται από το νέο μνημόνιο θα αυξήσουν την επένδυση της Explora Journeys στον στόλο της σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει επιπλέον 120 εκατομμύρια ευρώ το καθένα για την τοποθέτηση των EXPLORA III και IV με κινητήρες LNG, μια αλλαγή που απαιτούσε προσωρινή διακοπή των εργασιών λόγω του σημαντικού επανασχεδιασμού των πλοίων, ο οποίος θα παραδοθεί τώρα το 2026 και το 2027.
Και τα έξι πλοία του στόλου της Explora Journeys θα είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες για το περιβάλλον και τη θάλασσα και θα διαθέτουν επίσης την τελευταία τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης για να επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά 90%, θα είναι εξοπλισμένα με συνδεσιμότητα plug-in ισχύος ξηράς για τη μείωση των εκπομπών στο λιμάνι και θα είναι εξοπλισμένα με υποβρύχια συστήματα διαχείρισης θορύβου για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter