Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πάγωσε την τσιμινιέρα» το… US CDC

0dark clouds

Μετά το τρίτο και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με τις νέες μεταλλάξεις δεν αποκλείεται να «κτυπήσει» τις ΗΠΑ καθιστώντας ακόμη πιο ασαφή τον ορίζοντα έναρξης των κρουαζιέρων στα αμερικανικά χωρικά ύδατα και όχι μόνο. Η επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσε ότι ανησυχεί για τα πρόσφατα δεδομένα του ιού. Όπως είπε, περίπου 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, «πολύ υψηλός αριθμός», σχολίασε. Σημειώθηκαν επίσης σχεδόν 2.000 θάνατοι την ημέρα την ίδια περίοδο, είπε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων, με τις παραλλαγές να εξαπλώνονται, έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε εντελώς το κέρδος που έχουμε κερδίσει σκληρά», δήλωσε χθες η Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι , διευθύντρια του CDC. «Αυτές οι παραλλαγές αποτελούν μια πραγματική απειλή για τους ανθρώπους μας και την πρόοδό μας», πρόσθεσε.
Η επισήμανση για τέταρτο κύμα αλλά και της πιθανότητας ανατροπής των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας έρχεται σε χρονική συγκυρία όπου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικοί πλόες κρουαζιερόπλοιων με εθελοντές επιβάτες για το τσεκάρισμα της αποδοτικότητας των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλείας κατά του κοροναϊού που έχουν λάβει οι εταιρίες οι οποίες και θα κατέθεταν τα συμπεράσματα στο US CDC για την τελική του έκκριση.
Ωστόσο το θέμα των μεταλλάξεων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανώς θα απαιτήσει επικαιροποίηση των μέτρων και για τα κρουαζιερόπλοια γεγονός που θα σημάνει νέες καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα. Πολλές εταιρίες πάντως αναθεωρούν μήνα με τον μήνα τα προγράμματα που έχουν εξαγγείλει για την έναρξη των πλόων τους με τις αναφορές της αξιωματούχου του US CDC να έχουν σημάνει «συναγερμό».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter