Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έριξε άγκυρα» στην κρουαζιέρα το US CDC (UPD)

0uscdc

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός- ψυχρολουσία για τα στελέχη του τομέα της αμερικανικής κρουαζιέρας καθώς αργά χθες το βράδυ το US CDC εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με «ισχυρή σύσταση» να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες και από τους εμβολιασμένους...Το US CDC αύξησε στο 4, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, την ταξιδιωτική οδηγία που αφορά τα κρουαζιερόπλοια ρίχνοντας έτσι «αυλαία».

Αντέδρασε η CLIA

"Η απόφαση του US CDC να αυξήσει το επίπεδο ταξιδιού για κρουαζιέρες είναι ιδιαίτερα μπερδεμένη λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται σε κρουαζιερόπλοια αποτελούν σταθερά μια πολύ μικρή μειοψηφία του συνολικού πληθυσμού επί του σκάφους -- πολύ λιγότερο από ό, τι στην ξηρά -- και η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματικά ή ήπιας φύσης, προκαλώντας ελάχιστη έως καθόλου επιβάρυνση στο νοσηλευτικό σύστημα στην ξηρά" ανέφερε σε δήλωσή της η CLIA. Η ένωση δήλωσε ότι «τα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν ένα εξαιρετικά ελεγχόμενο περιβάλλον με μέτρα που υποστηρίζονται από την επιστήμη, γνωστά επίπεδα δοκιμών και εμβολιασμού πολύ πάνω από άλλους χώρους ή τρόπους μεταφοράς και ταξιδιού και σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά επίπτωσης από την ξηρά».

Με το βλέμμα στο US CDC

Στραμμένο το βλέμμα τους στο US CDC έχουν υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ. Και τούτο γιατί στις 15 Ιανουαρίου λήγει το Conditional Sailing Order το οποίο ωστόσο είχε αποφασιστεί προ της επέλασης της Omicron.

Με τα κρούσματα τη νέας μετάλλαξης στις ΗΠΑ να έχουν αυξηθεί ήδη κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα οι εταιρίες της κρουαζιέρας βρίσκονται σε σύγχυση καθώς τα πρωτόκολλα που είχαν εφαρμόσει και τεστάρει αφορούσαν την μετάλλαξη «δέλτα» χάρη στα οποία και με την προϋπόθεση των εμβολιασμένων επιβατών είχαν επανεκκινήσει οι κρουαζιέρες. Ωστόσο υπό το βάρος των εξελίξεων οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να επαναπροσδιορίσουν τα πρωτόκολλά τους. Μάλιστα η MSC ήταν η πρώτη εταιρία η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει - και θα πληρώσει - ένα πρόσθετο τεστ αντιγόνου για όλους τους νέους επιβάτες κατά την επιβίβαση. Η εταιρία σημείωσε ότι το νέο μέτρο αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου πρωτοκόλλου της, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόσει τα μέτρα του σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας στην ξηρά, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει την τρέχουσα αύξηση και την άνοδο της Omicron ως κυρίαρχη μετάλλαξη του COVID στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το US CDC πάντως ερευνά δεκάδες περιπτώσεις σε κρουαζιερόπλοια και συμβουλεύει, προς ώρας, τις γραμμές κρουαζιέρας να απαιτούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και σε πολυσύχναστους χώρους. Στο μεταξύ στο «τραπέζι των συζητήσεων για νέα μέτρα» έχει «πέσει» και η ιδέα τα γεύματα να «μεταφερθούν» σε ανοικτούς χώρους στα καταστρώματα ώστε να αποφευχθεί η έκθεση των επιβατών στη νέα μετάλλαξη κατά την διάρκεια των γευμάτων όπου δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας. Πέραν τούτων οι φόβοι των στελεχών της κρουαζιέρας εστιάζουν και στις αντιδράσεις των λιμενικών αρχών στην περίπτωση που απαγορευτεί η παραβολή «μολυσμένων» κρουαζιερόπλοιων ή απαγορευτεί μέχρι νεοτέρας η αποβίβαση επιβατών ακόμη και αν είναι αρνητικοί στην νέα μετάλλαξη όπως συνέβη ήδη σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής και του Μεξικού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter