Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Β.Λοΐζου:Στο Υπουργείο Τουρισμού δίνουμε προτεραιότητα στους τουριστικούς λιμένες και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

0SYMI

Επίσκεψη στη Ρόδο και στη Σύμη πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, με αφορμή τα εγκαίνια του τουριστικού λιμένα στην περιοχή Πέδι της Σύμης.

«Στο Υπουργείο Τουρισμού δίνουμε προτεραιότητα στους τουριστικούς λιμένες και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Τουριστικών Λιμένων, προχωράμε στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να γίνουν οι τουριστικοί λιμένες πιο πράσινοι, πιο ψηφιακοί και πιο προσβάσιμοι», τόνισε η κα Λοΐζου.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε, επίσης, με τον Δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα και συζήτησαν για το αναπτυξιακό σχέδιο του νησιού.

Στη Ρόδο η κα Λοΐζου πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου, με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου και της οικονομίας του νησιού, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς.

Τέλος, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πορεία των έργων στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, μία μεγάλη επένδυση που θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, όσο και στην τοπική οικονομία της Ρόδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter