Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

5ο Balkans & Black Sea Forum

0olp37

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το 5ο Balkans & Black Sea Forum (BBSF) με τίτλο «Εμπορικές αρτηρίες και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε κίνδυνο» (Trading Arteries & Global Supply Chains at Stake).
Το BBSF2024 διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας και του ΟΛΠ, φιλοξένησε 170 υψηλόβαθμους αξιωματούχους, επικεφαλής διεθνών οργανισμών, διπλωμάτες, εκπροσώπους επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης, και περιλάμβανε δύο βασικές συνεδρίες με θέμα «Γεωπολιτική, Περιφερειακή Συνεργασία και Λιμενικοί Κόμβοι στη Μεσόγειο» η πρώτη, και «Νέα τάξη και τάσεις στην περιφερειακή συνδεσιμότητα» η δεύτερη.
Το BBSF2024 έλαβε χώρα εν μέσω των σοβαρών διαταραχών στις παγκόσμιες μεταφορές και στις αλυσίδες εφοδιασμού, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, ο συνδυασμός των οποίων έχει επιφέρει αναστάτωση στις ήδη εύθραυστες ροές στο παγκόσμιο εμπόριο και στις οδούς εφοδιασμού. Το BBSF2024 επικεντρώθηκε στα μέσα και τους τρόπους αντιμετώπισης της περίπλοκης κρίσης που επηρεάζει τόσο τους βασικούς εμπορικούς δρόμους, όσο και τις οικονομίες των χωρών στην ευρύτερη περιοχή, και όχι μόνο.
Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, εκπροσωπών τον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη: υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, εν μέσω της διεθνούς και περιφερειακής αναταραχής, παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τόνισε δε, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις, που την καθιστά περιφερειακό κόμβο logistics και γέφυρα συνεργασίας στα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο και καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, κατέληξε ο κύριος Παπαθανάσης.
Ομιλητές στο Balkans & Black Sea Forum 2024: εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρέσβης της Κίνας κ. XIAO, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. YU, οι Γενικοί Γραμματείς του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών (ITF/OECD) και της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC), κκ. Kim και Davenne, αντίστοιχα, η Ειδική Σύμβουλος της Secretariat of China-CEEC Cooperation του ΥΠΕΞ της Κίνας κα XIA, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής από το ΥΠΕΞ του Καζακστάν Πρέσβης Nurgaliyev, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Fudan Belt & Road and Global Governance Dr. HUANG, η Αντιπρόεδρος του China Foreign Affairs University κα SUN, ο Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Λέκκος, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ Πρέσβης (ε.τ.) Δ. Ράλλης, ο Project Manager του ΟΟΣΑ ΝΑ Ευρώπης κ. Bosshammer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λιμένα Καβάλας κ. Βλάχος κα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter