Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας

ESP

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας στις 28 Σεπτεμβρίου, δηλώνει τα εξής:
Η Ελληνική Ναυτιλία κατέχει κορυφαία θέση παγκοσμίως, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της εθνικής μας οικονομίας και έχει αποδειχθεί ανθεκτικός πυλώνας στήριξης σε δύσκολους καιρούς,
Συμβάλλει πολυεπίπεδα στην εύρυθμη λειτουργία της ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας και θα είναι πάντα απαραίτητη για τη μεταφορά αγαθών της μεγάλης πλειοψηφίας του παγκόσμιου εμπορίου. Εξίσου σημαντικός, είναι και ο ρόλος των ναυτικών για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των πλοίων .
Στον θαλάσσιο τουρισμό, η σύμπραξη της Ναυτιλίας με τον Τουρισμό αποφέρει μεγάλα οφέλη στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και στα δημοσιονομικά έσοδα. Για τον Πειραιά, που αποτελεί το κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας και που ως πόλη λιμάνι υποδέχεται τους περισσότερους επιβάτες κρουαζιέρας και βρίσκεται την κορυφή της Ευρώπης στον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, στόχος είναι τη δυναμική πορεία βιώσιμης ανάπτυξης του και η ανάδειξή του σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.
Σταθερές επιδιώξεις για το μέλλον της Ναυτιλίας αποτελούν η ενίσχυση της ναυτικής συνείδησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης, η προσαρμογή στα σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής διαχείρισης, η πράσινη μετάβαση και η εφαρμογή πολιτικών και πρακτικών, ώστε η ναυτιλία μας να μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται και να μεγαλουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά και του κράτους γενικότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter