Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

20 ελληνικές εταιρείες στα ναυπηγεία του Naval Group

0naval group 930

Χθες, το Naval Group υποδέχθηκε περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες στο ναυπηγείο του στο Lorient. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από κοινού με τον ΣΕΚΠΥ, σε συντονισμό με την HEMEXPO, και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όπου συζήτησαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια νέα ευκαιρία, να επιβεβαιωθούν οι ενέργειες που πραγματοποιεί η Naval Group για την ένταξη των Ελλήνων βιομηχανικών εταίρων στα εξαγωγικά και εθνικά της προγράμματα. Την ημέρα αυτή, τονίστηκε επίσης, η δέσμευση της Naval Group, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για τα προγράμματα FDI του Γαλλικού και του Ελληνικού Ναυτικού, με τη Marita Hellas και με τη Farad (μέσω του προμηθευτή της Naval Group AXIMA, μιας εταιρείας της EQUANS).
Ανάλογη επίσκεψη προς όφελος των HASDIG (Hellenic Aerospace Security & Defense Industries Group) θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.
Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) που καθιέρωσε η Naval Group στο πλαίσιο της σύμβασης FDI HN επιτρέπει τη συμμετοχή του μέγιστου αριθμού ελλήνων προμηθευτών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης και μέσω της διαρκούς υποστήριξης των πλοίων. Περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη ενταχθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα του Naval Group για να συνεισφέρουν στα προγράμματα FDI τόσο για το Γαλλικό όσο και για το Ελληνικό Ναυτικό καθώς και σε άλλα προγράμματα του Ομίλου.
Η Anne Quillon, Chief Procurement Officer του Naval Group τόνισε αυτό το επίτευγμα: «Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 50 συμβάσεις από τη Naval Group με περίπου δεκαπέντε διαφορετικές ελληνικές εταιρείες».
Ο Gilles Langlois, Διευθυντής προγράμματος FDI HN του Naval Group πρόσθεσε: «Η ένταξη των ελληνικών εταιρειών στα προγράμματά μας είναι μια πολύ θετική εμπειρία για το Naval Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας με ελληνικές εταιρείες και ανοιχτοί να επωφεληθούμε από πολύ ενθουσιώδεις και εξειδικευμένους συνεργάτες από την Ελλάδα».
Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση της ένταξης των Ελλήνων εταίρων η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά με την πιθανή επιλογή από τις ελληνικές αρχές της κορβέτας Gowind για το μελλοντικό πρόγραμμα κορβετών του Ελληνικού Ναυτικού.
Η προσφορά του Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος κορβετών περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό σχέδιο συνεργασίας για την εξασφάλιση οικονομικών οφελών στην Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον του 30% της αξίας του προγράμματος και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας με παράλληλη προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων εταίρων στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter