Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

EΕΣΠ: Αίτημα για παράταση πληρωμής της επιστρεπτέας

ESP

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο, επιστολή με αίτημα την δίμηνη παράταση της πρώτης πληρωμής, αλλά και της εφάπαξ αποπληρωμής για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με αφορμή αιτήματα που έχουμε δεχθεί από μεγάλο αριθμό μελών μας, παρακαλούμε πολύ όπως δοθεί δίμηνη παράταση της πρώτης πληρωμής, αλλά και της εφάπαξ αποπληρωμής για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής».
Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Επιδότησης Πάγιων Δαπανών, παρακαλούμε όπως συμπεριληφθούν όλες οι οφειλές που θα αφορούν δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2021 και θα υποβληθούν εμπρόθεσμα έως 31/1/22.
Η παράταση θα δώσει μια ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τις συσσωρευμένες φορολογικές υποχρεώσεις, των οποίων η εξυπηρέτηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ καλούνται παράλληλα να διαχειριστούν την έλλειψη ρευστότητας συνδυαστικά με την εκτίναξη των διεθνών τιμών σε πρώτες ύλες και μεταφορικά κόστη και να απορροφήσουν το κύμα της ακρίβειας, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή.
Καθώς για ακόμα μια φορά, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κλυδωνίζεται και έχει ανάγκη στήριξης και παροχής οξυγόνου για να μην σβήσει από το χάρτη της αγοράς, παρακαλούμε θερμά για την θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter