Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει σε σύγχρονες, ισχυρές και ικανές ναυπηγικές επιχειρήσεις

0Παναγιωτόπουλος

«Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ως στοιχείο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εθνικής οικονομίας. Περαιτέρω, όμως, η εταιρεία ΝΒΕΕ ΑΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση, μη εποπτευόμενη από το ΥΠΕΘΑ, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο που αξιώνει την εξυπηρέτησή του, και μάλιστα έχει ταλαιπωρηθεί επιχειρησιακά και οικονομικά από την αργοπορία της περάτωσης των ΤΠΚ (Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων).
Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει σε σύγχρονες, ισχυρές και ικανές ναυπηγικές επιχειρήσεις, και για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με τα καθ' ύλη αρμόδια υπουργεία, που έχουν και την αποφασιστική αρμοδιότητα».
Αυτά επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Επίσημη θέση της κυβέρνησης για το μέλλον και την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας όπως και τη συμπερίληψη όλων των εργαζομένων στα σχέδια».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το ΥΠΕΘΑ συμβάλλει εμπράκτως στην προσπάθεια βιωσιμότητας, προοπτικής και ανάπτυξης των ναυπηγείων. Στο πλαίσιο αυτό, διαχρονικά έχουν εκτελεσθεί σε εγχώρια ναυπηγεία (ΕΝΑΕ, ΝΒΕΕ, κ.ά.), η ναυπήγηση νέων μονάδων (φρεγάτες, κανονιοφόροι, ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων, αρματαγωγά, πυραυλάκατοι, πλοία γενικής υποστήριξης, υποβρύχια, σκάφη ανορθοδόξου πολέμου), καθώς και η ανάληψη υποχρέωσης από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΝΒΕΕ ΑΕ), ακολουθώντας τη διακηρυγμένη αρχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του ΠΝ και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter