Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γέφυρα βύθισε πλοίο...

0ΓεφΚιν

Αυτή τη φορά η γέφυρα Jiujian στην Κίνα που διασχίζει τον ποταμό Xijian «εκδικήθηκε» πλοίο που προσέκρουσε επάνω της. Το φορτηγό πλοίο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά μετέφερε 4.900 τόνους ελάσματα χάλυβα και από την πρόσκρουση βυθίστηκε με αποτέλεσμα να διασωθούν τα επτά από τα έντεκα μέλη του πληρώματος. Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί και προσωπικό θαλάσσιας διάσωσης αναπτύχθηκαν για να αναζητήσουν τους αγνοούμενους ναυτικούς, χωρίς επιτυχία. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και για να διευκολυνθεί η έρευνα, απαγορεύεται σε άλλα πλοία να εισέλθουν στα ύδατα 3 χιλιόμετρα ανάντη και κατάντη της γέφυρας Jiujiang.
Εμπειρογνώμονες πολιτικοί μηχανικοί εξέτασαν τη γέφυρα και δεν βρήκαν σοβαρές ζημιές στην κύρια δομή της, αλλά η βάση του πυλώνα, σχεδιασμένη να αντέχει σε συμμαχίες, είχε γρατζουνιές και απαιτήθηκε περαιτέρω αξιολόγηση της δομικής ασφάλειας της γέφυρας.
Η γέφυρα Jiujian που χτυπήθηκε είναι γνωστή καθώς έχει μήκος 1.682 μέτρα (περισσότερο από 1 μίλι) και ήταν η πρώτη μεγάλη προεντεταμένη καλωδιωτή γέφυρα από σκυρόδεμα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Άνοιξε το 1988. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ένα άλλο μικρό κινεζικό φορτηγό πλοίο που λειτουργούσε στην ίδια περιοχή, επίσης στο σύστημα του ποταμού Περλ, συγκρούστηκε με μια γέφυρα. Ένα τμήμα του οδοστρώματος κατέρρευσε πάνω στο σκάφος, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους που διέσχιζαν τη γέφυρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter