Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαλτιμόρη: Απώλεια ισχύος η πιθανή αιτία της πρόσκρουσης (UPD)

0Βαλτιμόρη

Αν και είναι υπό διερεύνηση τα αίτια που οδήγησαν στη πρόσκρουση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για απώλεια ισχύος του πλοίου. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες το πλήρωμα φαίνεται πως είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με το ABC News, αλλά το ατύχημα δεν απετράπη.

Βαλτιμόρη: Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκάλεσε κατάρρευση γέφυρας – Περισσότερα από δέκα οχήματα στο νερό -Αγνοούμενοι (video)

Υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί είναι νεκροί στη Βαλτιμόρη μετά από την κατάρρευση γέφυρας, όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 9.962 teu Dali συγκρούστηκε απευθείας σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας.

Θεωρείται ως ένα περιστατικό μαζικών απωλειών με πάνω από δώδεκα οχήματα και πολλά άτομα λέγεται ότι βρίσκονται στο νερό. Οι αναφορές για την κατάρρευση της μεγαλύτερης γέφυρας στη Βαλτιμόρη και της τρίτης μεγαλύτερης συνεχούς γέφυρας στον κόσμο ήρθαν γύρω στη 1.30 τοπική ώρα την Τρίτη. Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι υπήρχαν περίπου 20 άτομα στη γέφυρα τη στιγμή του συμβάντος. Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το περιστατικό στη γέφυρα Francis Scott Key και την πρόσκρουση του πλοίου. Η κατάρρευση της γέφυρας θα σημαίνει ότι προς το παρόν δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων – ή σε μια σειρά άλλων λιμενικών τερματικών σταθμών – στη Βαλτιμόρη. Το 2023 οι τερματικοί σταθμοί χειρίστηκαν 1,1 εκατομμύρια TEU. Αυτό είναι περίπου 21.000 TEU την εβδομάδα, το οποίο τώρα πρέπει να δρομολογηθεί μέσω άλλων λιμένων της περιοχής.

2 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τον ποταμό

Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης αυτής του Μέριλαντ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας.
«Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας.
«Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.
Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».
«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.
Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.
Τέλος, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

δείτε το video

https://twitter.com/i/status/1772515766929097088

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter