Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: «Έρχεται» η μεγάλη απεργία των τραίνων

0RAILFREIGHT3

Με το «βλέμμα» στραμμένο στις ΗΠΑ βρίσκεται η παγκόσμια εφοδιαστική καθώς στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να λήξει το καθεστώς "status quo", το οποίο έχει επέλθει , μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Brotherhood of Maintenance of Way Employes Division (BMWED) και του National Carriers’ Conference Committee (NCCC) για την ΣΣΕ των σιδηροδρόμων. Από τα 11.845 μέλη του BMWED οι 6.646 ψήφισαν κατά της επικύρωσης και 5.100 ενέκριναν την προσωρινή συμφωνία.
Οι σιδηρόδρομοι και τα συνδικάτα των εργαζομένων κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία στις 16 Σεπτεμβρίου για να αποτρέψουν τη μεγάλη εθνική απεργία των σιδηροδρόμων που διαφαινόταν στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ.
Περίπου το 40% του εμπορίου μεγάλων αποστάσεων της χώρας μετακινείται σιδηροδρομικώς, το κλείσιμο θα είχε επηρεάσει περισσότερα από 7.000 τρένα και θα κόστιζε έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (AAR). Η εφοδιαστική «τρέμει» τις εξελίξεις καθώς αν δεν υπάρξει συμφωνία και με τα υπόλοιπα συνδικάτα είναι προφανές ότι θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες υπολογίζεται ότι ως επι το πλείστων θα πλήξουν τα λιμάνια των ΗΠΑ καθώς σχεδόν το 85% των εμπορευματοκιβωτίων διακινείται σιδηροδρομικώς με το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτεται από τις οδικές μεταφορές.
Μόνο 4 από τα 12 συνδικάτα έχουν επικυρώσει τη συμφωνία μέχρι στιγμής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter