Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παμπειραϊκή Απεργία

apergia 77543

Tα Δ.Σ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, γνωστοποίησαν με επιστολή- ανακοίνωσή τους στην ηγεσία του ΥΝΝΠ και τις Εφοπλιστικές Ενώσεις την απόφαση τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση 24ωρης Παμπειραϊκής Απεργίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη από 00:01 έως 24:00.
Οι εν λόγω Ενώσεις στην σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι: «διεκδικούν
■ Tην απόσυρση της αναθεώρησης του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ), όπου μεταξύ άλλων στο άρθρο 102 καταργεί τις ΣΣΕ εφαρμόζοντας τα ελάχιστα. που προβλέπει η Διεθνή Σύμβαση Ναυτική Εργασίας (MLC 2006). Ενσωματώνει αντεργατικούς νόμους όπως 4714/2020, ο 4150/2013 που κατακρεούργησε τις οργανικές συνθέσεις στην επιβατηγό ναυτιλία.
■ Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
Είναι προφανές ότι η ΠΝΟ και τα Σωματεία που πήραν την απόφαση συμμετοχής στον προσχηματικό διάλογο δεν εκφράζουν την θέληση και βούληση των Ναυτεργατών. Για τον λόγο αυτόν απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να συμπορευτούν στην μάχη για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και να δώσουν όλοι μαζί το αγωνιστικό απεργιακό παρόν στους καταπέλτες των πλοίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter