Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Inmarsat ανακοίνωσε την MLS νικήτρια της ferry open innovation challenge

0Inmarsat Marine Learning Systems 696x414

Η Inmarsat, ο παγκόσμιος ηγέτης στις, κινητές δορυφορικές επικοινωνίες, παρουσίασε την τεχνολογία ηλεκτρονικής μάθησης και τον πάροχο υπηρεσιών Marine Learning Systems (MLS) ως τον νικητή του εναρκτήριου Inmarsat Ferry Open Innovation Challenge, ενός διαγωνισμού που καλεί νεοσύστατες επιχειρήσεις και SMEs να προτείνουν ψηφιακές λύσεις που υπόσχονται να ενισχύσουν την επαγγελματική δεξιότητα των πληρωμάτων πορθμείων. Ο νικητής ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Smart Maritime Network στην Αθήνα.
Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο ακτοπλοϊκό φορέα στην Ελλάδα, την Attica Group και την βρετανική ψηφιακή εταιρεία συμβούλων Thetius, το Challenge αναζήτησε συμμετοχές σε πέντε τομείς καινοτομίας: εκπαίδευση εξοικείωσης για νέο πλήρωμα, συνεχή εκπαίδευση κανονισμών, εκπαίδευση ασφάλειας επί του πλοίου, εκπαίδευση εξυπηρέτησης πελατών και εμπλουτισμό του ελεύθερου χρόνου του πληρώματος. Ο νικητής, Marine Learning Systems, εξασφάλισε χρηματική επιχορήγηση 10.000 λιρών για να χρηματοδοτήσει μια επίδειξη εκπαίδευσης ναυτικών στο πλοίο Superfast XI του Ομίλου Attica.
Αποτελούμενη από την πλατφόρμα μάθησης MarineLMS και το εργαλείο αξιολόγησης SkillGrader, η πρόταση MLS εξετάζει τέσσερις τομείς πρόκλησης που σχετίζονται με την κατάρτιση. Η λύση βελτιώνει την εξοικείωση των νέων μελών του πληρώματος υποστηρίζοντας προσαρμοσμένο περιεχόμενο και μεικτή μάθηση. Επιτρέπει τη συνεχή εκπαίδευση κανονισμών, προσφέροντας στο πλήρωμα εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο μαθημάτων και κατ' απαίτηση αναφορά. Βελτιώνει την εκπαίδευση στις υπηρεσίες πελατών παρέχοντας διαδραστικό περιεχόμενο σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές και τις διαδικασίες που μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή. Τέλος, το MLS ενισχύει την ασφάλεια με τυποποιημένες εξετάσεις για τη δοκιμή της γνώσης του πληρώματος σχετικά με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.
Ο Αντιπρόεδρος της Inmarsat Maritime, Peter Broadhurst, δήλωσε: «Τα Συστήματα Θαλάσσιας Μάθησης είναι άξιος νικητής της εναρκτήριας Πρόκλησης Ανοικτής Καινοτομίας ferry στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία του πληρώματος, προτείνοντας μια λύση που αντιμετωπίζει όχι έναν, αλλά τέσσερις από τους πέντε τομείς πρόκλησης καινοτομίας. Η Inmarsat προσβλέπει τώρα στη συνεργασία της με την Attica Group και τη Thetius, καθώς στηρίζουμε την MLS στην εφαρμογή της απόδειξης της ιδέας της επί του Superfast XI.»
«Οι εργαζόμενοι της Attica Group εντάσσονται σε έναν οργανισμό που έχει κατευθυντήριες αρχές ακεραιότητας, καινοτομίας, ποιότητας, διαφάνειας και εταιρικής υπευθυνότητας, και όπου οι ευκαιρίες κατάρτισης επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη», δήλωσε ο Μπάμπης Κατζουράκις, Διευθυντής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου Attica. "Ανυπομονούμε να παρέχουμε στο MLS την υποστήριξη που χρειάζεται για να δοκιμάσει και να τελειοποιήσει αυτό το πολύ ελπιδοφόρο εργαλείο ψηφιακής κατάρτισης".
Η MLS θα χρησιμοποιήσει την εξασφαλισμένη χρηματοδότησή της για την ανάπτυξη ειδικού εκπαιδευτικού περιεχομένου και εντύπων αξιολόγησης δεξιοτήτων του Attica Group, καθώς και πινάκων εργαλείων και εκθέσεων που στοχεύουν σε κενά γνώσης και αποτελεσματικότητα στην κατάρτιση. Όλο το περιεχόμενο και οι εφαρμογές θα είναι προσβάσιμα μέσω κινητής συσκευής ή υφιστάμενων υπολογιστών επί του σκάφους, με το Fleet Connect της Inmarsat να παρέχει ειδικό εύρος ζώνης που επιτρέπει στους χρήστες να φτάνουν στους διακομιστές απομακρυσμένης εκπαίδευσης που έχουν ρυθμιστεί από το MLS χωρίς να παρεμβαίνουν σε λειτουργίες σκαφών ή επικοινωνίες πληρώματος.

Πηγή: Inmarsat

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter