Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δραματική «αυλαία» με το άνοιγμα του καταπέλτη (UPD)

0EuroferryOlympia25

Το άνοιγμα του καταπέλτη που θα επιχειρηθεί με την χρήση ειδικού εξοπλισμού θα σηματοδοτήσει και την τελευταία «πράξη» του δράματος που εξελίσσεται σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων του ναυτικού ατυχήματος του «Euroferry Olympia». Ουσιαστικά οι ελπίδες για την ανεύρεση εν ζωή των τριών πλέον αγνοούμενων έχουν εξανεμιστεί αλλά εναπομένει η ανεύρεσή τους αλλά και η διερεύνηση πλέον όλων των γκαράζ του πλοίου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι «λαθρεπιβάτες». Και τούτο γιατί ένας εκ των διασωθέντων αρχικά δεν ήταν στην λίστα των καταγεγραμμένων επιβατών.

Ανασύρθηκαν άλλες δύο σοροί από το «Euroferry Olympia»- «Κλείνει» δραματικά ο αριθμός των αγνοούμενων (UPD)

Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των αγνοούμενων του ναυτικού ατυχήματος του «Euroferry Olympia» καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε η ανάσυρση δύο ακόμη σορών από το τρίτο γκαράζ του πλοίου. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι αλλά και να διαλευκανθεί αν υπήρξαν στο πλοίο και άλλοι λαθρεπιβάτες.


Ανασύρθηκε άλλη μία σορός από το «Euroferry Olympia» (UPD)

Φαίνεται να έχουν «σβήσει» οριστικά οι ελπίδες για την ανεύρεση ζώντων στο «Euroferry Olympia».

Πριν από λίγο οι αρμόδιες αρχές του Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσαν την ανάσυρση άλλης μία σορού από το δεύτερο γκαράζ του πλοίου μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των αγνοουμένων.Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο οποίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 6 ενώ 5 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται.

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το πλοίο «Euroferry Olympia»

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό».

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα».

Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter