Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Υπερ» το Ισραήλ στην επαναλειτουργία της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

00999 επιβάτες

Το Ισραήλ καλωσορίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για την επαναλειτουργία της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας και το ενδεχόμενο επέκτασης της στο Ισραήλ. Αυτό αποτυπώνεται σε Κοινή Δήλωση των αρμόδιων Υπουργών Κύπρου-Ισραήλ η οποία ακολουθεί αυτούσια.
«Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση, η Υπουργός Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας του Κράτους του Ισραήλ, κα. Merav Michaeli και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος. Βασίλειος Δημητριάδης επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και τόνισαν ότι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία Θαλάσσιας Σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας μέσω ανοικτού διαγωνισμού. Η κα. Michaeli και ο κος. Δημητριάδης συμμερίστηκαν την άποψη ότι η δυνατότητα επέκτασης της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας με το Ισραήλ θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και θα εμπλουτίσει τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς μεταξύ των τριών χωρών δεδομένου ότι ο μοναδικός διαθέσιμος τρόπος μεταφοράς επιβατών γίνεται σήμερα με αεροπορική μεταφορά.
Αναγνωρίστηκε ότι η θαλάσσια σύνδεση θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες ειδικών κατηγοριών πολιτών που αδυνατούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς είτε για ιατρικούς λόγους, είτε για λόγους ηλικίας είτε λόγω αεροφοβίας.
Επιπλέον, η κα. Michaeli και ο κος. Δημητριάδης αναγνώρισαν ότι μια πιθανή επέκταση της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας με το Ισραήλ θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα αγοράς για ταξιδιώτες που εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς και τουρισμό από/προς Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρώπη.
Η Ισραηλινή Υπουργός Μεταφορών και ο Κύπριος Υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισαν επίσης το γεγονός ότι η δημιουργία εναλλακτικού μέσου μεταφοράς επιβατών δια θαλάσσης αποτελεί μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή σε σχέση με τις αεροπορικές μεταφορές».

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter