Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο “ΚΡΗΤΗ Ι” της ΑΝΕΚ LINES η βράβευση των «πρωταθλητών» της Ρομποτικής

0ΦΩΤΟ 05

Η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία στο «ΚΡΗΤΗ Ι», την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, την τελετή βράβευσης των μαθητών, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης, που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Ρομποτικής, την διετία 2020-2021.
Στη βράβευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, θεσμικών και τοπικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πανηγυρικό κλίμα την τελετή.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Κάπτεν Κώστας Κουτσάκης, πλοίαρχος του “ΚΡΗΤΗ Ι”, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας από την πλευρά της ΑΝΕΚ Lines τη διαρκή διάθεση της εταιρείας να συμβάλει σε κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία που πάει μπροστά τη νέα γενιά, διαμορφώνοντας το μέλλον του τόπου μας.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την βράβευση των μικρών ερευνητών, συνεχάρη τα παιδιά που, στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, πέτυχαν διακρίσεις στον ενδιαφέροντα τομέα της ρομποτικής. “Έναν τομέα που συνδυάζει το θέαμα με την κατασκευή, την έρευνα και την καινοτομία, μέσα από τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια» κατέληξε ο κος Αυγενάκης.
Η Διευθύντρια του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης κα Χαρά Καμνάκη, υπογράμμισε την εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών αναφέροντας ότι «Τη σχολική χρονιά 2020 - 2021 παρά τις αντίξοες συνθήκες, την τηλεκπαίδευση και τα περιοριστικά μέτρα, τα παιδιά βρίσκοντας διέξοδο στην ρομποτική συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στον 1ο Online διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL που διοργανώθηκε από την Eduact. Και φυσικά μετά τις πρωτιές στον τελικό, ήρθαν και οι διακρίσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με συμμετοχή 200 και πλέον ομάδων από όλο τον κόσμο».
Παράλληλα, η κα Καμνάκη, στο πλαίσιο πολυετών συνεργασιών του Κέντρου Ρομποτικής με την ΑΝΕΚ ανακοίνωσε με χαρά ότι η κορυφαία αγωνιστικής τους ομάδα, η ROBONERDS, τιμής ένεκεν, θα ονομάζεται πλέον ANEK LINES - ROBONERDS!!!

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά έλαβαν όμορφα χρηστικά δώρα από την ΑΝΕΚ LINES, ενώ όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της εταιρείας μέσα από ένα πλούσιο κέρασμα - τηρώντας πάντα με υπευθυνότητα όλα τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας του COVID-19.
Η ΑΝΕΚ Lines με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά και με αστείρευτη διάθεση προσφοράς για την Κρήτη και τους ανθρώπους της, στηρίζει από την αρχή της ίδρυσής της κάθε πρωτοποριακή πρωτοβουλία, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό των μαθητών και συνοδοιπόρος τους στο αέναο ταξίδι της γνώσης!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter