Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με rapid test η επιστροφή από τα νησιά - εξετάζεται η εφικτότητα του μέτρου (UPD)

0επιβατες

Υπό συζήτηση για να διαπιστωθεί αν οι δομές στα νησιά «σηκώνουν» το βάρος της διενέργειας rapid test για τους ανεμβολίαστους που θα θελήσουν να επιστρέψουν με πλοίο στην ηπειρωτική χώρα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Υγείας.

Τούτο συνάγεται από τα λεχθέντα προ ολίγου από τον υφυπουργός αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ισχυρή σύσταση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η διενέργεια τεστ για όσους ανεμβολίαστους επιστρέφουν από την νησιωτική χώρα. Εξετάζουμε είπε ο κ. Χαρδαλιά την εφικτότητα του μέτρου πριν αυτό εφαρμοστεί.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι με rapid test θα γίνεται και η επιστροφή από τα νησιά για τους ανεμβολίαστους καθώς αυτή την εισήγηση έκανε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση. Στην εισήγηση επέδρασσε, σύμφωνα με πληροφορίες και το περιστατικό με τα κρούσματα κορονοϊού σε επιβάτες πλοίου που επέστεψε από τις Κυκλάδες. Στο ίδιο πλαίσιο για τους εργαζόμενους στις μεταφορές που είναι ανεμβολίαστοι η εισήγηση είναι για ένα rapid test σε εβδομαδιαία βάση. Επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter