Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεμένα τα πλοία- Αποφασισμένοι οι ναυτεργάτες

aktoploia apergia 460

Αποφασισμένές να πραγματοποιήσουν την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση είναι οι 12 ναυτεργατικές Ενώσεις της ΠΝΟ που αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ).


Σήμερα εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά η προσφυγή που κατέθεσε ο σύνδεσμος των ακτοπλόων κατά της αυριανής απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Η έκδοση της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται αργά το απόγευμα.
Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι κατά τη σημερινή διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Πειραιά, αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους του συνόλου των Ναυτεργατικών Σωματείων ότι το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχει κλείσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων ενώ και τα πρακτορεία τους δεν βγάζουν κανένα εισιτήριο για τις 10/6/2021.
Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα ξεκινήσει αύριο στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.
Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία Aegean Speed Lines ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω της προκυρηχθείσας απεργίας των ναυτεργατικώνσωματείων, το δρομολόγιο του πλοίου SPEEDRUNNER III την Πέμπτη 10/06/2021, από Πειραιά 12:00’ προς Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και επιστροφή δεν θα εκτελεσθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter