Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποχαιρετώντας έναν ξεχωριστό καπετάνιο

aegean 111

Ο καπετάν Κυριάκος Κύρου έφυγε εντελώς αναπάντεχα από κοντά μας το απόγευμα της 28ης Απριλίου, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 63 χρόνων. Ένας άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στο Εμπορικό Ναυτικό και στην ακτοπλοΐα ως Πλοίαρχος Α’, αλλά και στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, ως Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου.

Επί 11 συναπτά έτη εργάστηκε στον Όμιλο Ευγενίδη. Ήταν ο πρώτος Πλοίαρχος της AEGEAN SPEEDLINES, ένας άνθρωπος που στήριξε με τις γνώσεις και την εμπειρία του το ξεκίνημα της εταιρείας, και σε στιγμές δύσκολες για την ακτοπλοΐα. Η θητεία του στην AEGEAN SPEEDLINES ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2005 με το SPEEDRUNNER 1 και ολοκληρώθηκε το 2015 με το SPEEDRUNNER 4. Παράλληλα, από το 2012 έως το 2016 εργάστηκε ως Πλοίαρχος στο φορτηγό πλοίο ΤΥΧΗ της Reefer and General.

Ήταν πάντα κοντά και στο Ίδρυμα Ευγενίδου, προσφέροντας απλόχερα την πολύτιμη γνώμη και τη συμβουλή του σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Σεμνός, γλυκός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν κουραζόταν ποτέ να απαντά σε ερωτήσεις και να μοιράζεται τις γνώσεις του.

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση πολλών σπουδαστών και σπουδαστριών σε θέματα Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.

Σήμερα αποχαιρετάμε με λύπη έναν ξεχωριστό καπετάνιο και εκπαιδευτικό, αλλά και έναν ξεχωριστό άνθρωπο, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε στη ναυτιλία. Το πιο αγαπημένο του «καράβι», η πλανεύτρα Κίρκη του, θα περιμένει δεμένο στο λιμάνι την πασχαλινή βαρκάδα που ονειρεύτηκε ο καπετάνιος της, ξέροντας πως η ζωή έχει πάντα τα δικά της σχέδια.

Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter