Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ANEK LINES: Ταξιδεύοντας υπεύθυνα στη δημοφιλή Κρήτη

0ANEK LINES

Η ΑΝΕΚ LINES, με υπευθυνότητα και σεβασμό στη δημόσια υγεία, ταξιδεύει όλο τον κόσμο στην αγαπημένη Κρήτη, από την Δευτέρα 18 Μαΐου, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των επιβατών, που τίθενται σε ισχύ έως και τις 15 Ιουνίου.
Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν καταρτίσει εξειδικευμένο σχέδιο κατά της εξάπλωσης του COVID- 19, αλλά και της αναγνώρισης πιθανών κρουσμάτων. Τα πλοία του στόλου της ANEK διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού, απολυμαίνοντας παράλληλα σχολαστικά και με μεγάλη συχνότητα κάθε χώρο τους.
Η πρόληψη ξεκινά πριν την αναχώρηση.
Ο επιβάτης, πριν την επιβίβαση στο πλοίο οφείλει να παραδώσει συμπληρωμένο ειδικό ερωτηματολόγιο κατάστασης υγείας. Το ερωτηματολόγιο διατίθεται στα πρακτορεία με την έκδοση του εισιτηρίου και στην ιστοσελίδα www.anek.gr .
Για την αποφυγή του συνωστισμού και την διευκόλυνση της διαδικασίας επιβίβασης συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στο πλοίο.
Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας, από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας 1,5 μ., ενώ συνίσταται η σχολαστική πλύση των χεριών με σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά η χρήση αλκοολούχου διαλύματος-αντισηπτικού, το οποίο είναι διαθέσιμο στο πλοίο σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και ανανεώνεται συχνά.
Σύμφωνα με τα μέτρα, χρήση κάθε καμπίνας θα πραγματοποιείται από έναν (1) επιβάτη, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜεΑ με τον συνοδό τους.
Όσο για τις θέσεις των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα, η ΑΝΕΚ έχει φροντίσει για την εφαρμογή ειδικής διάταξης (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
Η εταιρεία έχει, ήδη, μεριμνήσει ούτως ώστε τα σημεία εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες), να λειτουργούν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες.

Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα από έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, με τηλεοπτικά spots και ηχητικά μηνύματα.

Επιπλέον, εάν ο επιβάτης αναπτύξει συμπτώματα του αναπνευστικού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οφείλει να απευθυνθεί κατευθείαν στο πλήρωμα της εταιρείας.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η ΑΝΕΚ ακολουθεί από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της νόσου τις οδηγίες, όπως αυτές ορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρέχοντας ειδική εκπαίδευση στα πληρώματα του στόλου της, φροντίζοντας για την ορθή απολύμανση, τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων της.
Η ΑΝΕΚ LINES, κατά την πρωτόγνωρη συγκυρία που αφορά στον COVID – 19, με την οποία έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι, συνεχίζει με σεβασμό στους επιβάτες της και συνέπεια στα προβλεπόμενα μέτρα, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να επικαιροποιεί όλες τις διαδικασίες που ακολουθεί κατά τη διάρκεια των δρομολογίων. Σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, δείχνει στην πράξη την Υπευθυνότητά της και με αισιοδοξία «λύνει τις άγκυρες» συνδέοντας ξανά την Κρήτη με όλο τον κόσμο!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter