Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρχονται μέτρα περιορισμού της πρόσβασης στα νησιά

limaninisi

Μέτρα προφύλαξης των νησιών από τους επισκέπτες τους, προανήγγειλαν ουσιαστικά, τόσο ο λοιμωξιολόγος και ειδικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Τσιόδρας, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του είπε επί λέξη: «Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».
Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που «κρύβονται» στα μικρά νησιά για την υγεία τόσο των επισκεπτών τους όσο και των κατοίκων τους.
Ο κ. Τσιόδρας από την πλευρά του δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την εικόνα των γεμάτων πλοίων που φεύγουν για τα νησιά εν μέσω επιδημίας κορονοϊού.
«Στόχος μας είναι να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες», τόνισε προσθέτοντας με νόημα ότι «είναι απαράδεκτο τα πλοία να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου».
προφανώς πρόκειται περί συνειδητής υπερβολής για αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος καθώς η επιβατική κινηση έχει μειωθεί περί το 25% σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο.
Ο κ. Τσιόδρας ουσιαστικά απεύθυνε έκκληση στους Έλληνες να μην ταξιδεύουν καθώς θέτουν σε κίνδυνο και την δική τους ζωή, αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων.
Οι παραπάνω τοποθετήσεις δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα που θα ανακοινωθούν μέτρα που θα περιορίσουν την πρόσβαση των επισκεπτών προς τα νησιά. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζονται ήδη διάφορα σενάρια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter