Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από τη Σίφνο ρότα για το Πέραμα έβαλε το "ANEMOS"

sifnosagoiosymeon12

Έφτασε το πρωί της Κυριακής στη Σίφνο το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Anemos» του Ομίλου Ευγενίδου.
Με μοναδικό επιβάτη την εικόνα του Αγίου Συμεών, το πλοίο αναχώρησε στη συνέχεια για το Πειραιά.
Σύμφωνα με τα έθιμα της Σίφνου το πλοίο μετέφερε την εικόνα του Αγίου Συμεών στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη καθώς έχει αναλάβει την διοργάνωση των σχετικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Σίφνο προς τιμήν του Αγίου.
Πρόκειται για ένα έθιμο της Σίφνου που χάνεται μέσα στον χρόνο σύμφωνα με το οποίο ο υπεύθυνος των εορτασμών αναλαμβάνει όλα τα έξοδα των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Συμεών.
Το έθιμο αυτό είναι πολύ δημοφιλές και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λίστες αναμονής για χρόνια από ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος και τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων αυτής της μορφής.
Το «Αnemos» έχει βάλει ρότα για τα ναυπηγεία του Περάματος όπου θα γίνουν ορισμένες εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμο για τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων στη νέα σεζόν.
Με την απόκτηση του πολυτελέστατου ΑΝΕΜΟΣ, η νεοσύστατη Aegean Sea Lines αναμφίβολα έρχεται για να μείνει στη γραμμή που την καθιέρωσε στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, αυτή των Δυτικών Κυκλάδων.
Μια γραμμή, που υπηρέτησε επάξια και με συνέπεια τα προηγούμενα 17 χρόνια, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter