Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη το cruise ship Rosella (UPD)

0Rosella

Η Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη, πρώην Aegean Speed lines έχει αποκτήσει σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Νορβηγικό Χρηματιστήριο το cruise ship Rosella.

Σε ανακοίνωση της στο Νορβηγικό Χρηματιστήριο η Viking Line αναφέρει ότι συμφώνησε να πουλήσει το M/S Rosella στην ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Sealines Maritime. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Rosella θα πλεύσει υπό ελληνική σημαία και θα εξυπηρετεί το Αιγαίο. ο πλοίο θα τερματίσει τα δρομολόγια του στις 8 Ιανουαρίου 2023 και η παράδοση θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο 15θημερο του Ιανουαρίου 2023. Το Rosella είναι ένα μεγάλο συμβατικό επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο που μπορεί να φιλοξενήσει 1.530 επιβάτες και να μεταφέρει 340 αυτοκίνητα. Η τιμή πώλησης είναι 11.250.000 ευρώ

«Καταπλέει» στο ακτοπλοϊκό πεδίο η Aegean Speed Lines

Με ένα ταχύπλοο συμβατικό Ε/Γ – Ο/Γ επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Aegean Speed Lines στο ακτοπλοϊκό πεδίο των Δυτικών Κυκλάδων. Η επιστροφή είχε θεωρηθεί αναμενόμενη καθώς η Aegean Speed Lines με ανακοίνωσή της στις 29 Απριλίου 2022 είχε κάνει γνωστό αφενός την αναστολή των δρομολογίων της στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων και αφετέρου την πώληση του μοναδικού ταχύπλοου που είχε στο στόλο της τονίζοντας ότι «ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο». Το πλοίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ναυπηγήσεως 1980 διαθέτει τέσσερις μηχανές και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων και αναμένεται να δρομολογηθεί το προσεχές έτος.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Ο Όμιλος Ευγενίδη ανταποκρινόμενος στην δέσμευση που είχε αναλάβει τον περασμένο Απρίλιο μετά την πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ ταχυπλόου σκάφους «SPEEDRUNNER III» και αφού ερεύνησε τις ανάγκες της Ελληνικής ακτοπλοΐας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του συμβατικού επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Rosella» που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Wartsila Turku της Φινλανδίας.
Το νέο απόκτημα του Ομίλου Ευγενίδη είναι ολικής χωρητικότητας 16.850 τόνων , έχει μήκος 136,11 μέτρα, και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα.
Σύμφωνα με το νηογνώμονα του ο οποίος είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο, το πλοίο ανήκει στην Α’ κατηγορία σε όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του, τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας και άνετους κοινόχρηστους χώρους σε εσωτερικά και εξωτερικά καταστρώματα με μπαρς,
καταστήματα, παιδότοπο κλπ
Το πλοίο “Rosella” θα υποστεί μικρές μετατροπές αμέσως μετά την άφιξη του στην Ελλάδα
και θα δρομολογηθεί από την αρχή του καλοκαιριού του 2023 στις Κυκλάδες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter