Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εταιρεία της χρονιάς για την επιβατηγό ναυτιλία» στα ναυτιλιακά βραβεία της lloyd’s list 2020 η Attica Group

0ATTICA

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκρισή της ως «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2020 της Lloyd’s List τα οποία επιβραβεύουν τα επιτεύγματα της Ελληνικής Ναυτιλίας. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής προέρχονται από όλους τους χώρους του κλάδου εκπροσωπώντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων της ναυτιλίας.
Η ανακοίνωση των νικητών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του Covid-19, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 σε μία εντυπωσιακή virtual τελετή. Το βραβείο παρέλαβε ο CEO του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης.
H Attica Group διακρίθηκε για την επιτυχή αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας του κορωνοϊού στα πλοία της μεταφέροντας πάνω από 2,4 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη της πανδημίας, αποτέλεσμα ακούραστης προσπάθειας των πάνω από 2.000 εργαζομένων της σε στεριά και θάλασσα. Η Bureau Veritas πιστοποίησε με το πιστοποιητικό SAFE Guard ότι σε κάθε ένα από τα πλοία της Attica Group λαμβάνονται ειδικά μέτρα και εφαρμόζονται διαδικασίες για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον COVID-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας.
Η Attica Group επίσης διακρίθηκε για την αδιάλειπτη προσφορά υπηρεσιών σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη νησιωτική χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξασφαλίζοντας τη μεταφορά των μόνιμων κατοίκων και όλων των αναγκαίων αγαθών στα νησιά συμβάλλοντας έτσι στην εδαφική συνέχεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας. Τέλος, διακρίθηκε για την προσήλωση της στα ζητήματα βιωσιμότητας και στην έμφαση που δίνει στην κοινωνική προσφορά και την υπευθυνότητα.
Η Attica Group διαχειρίζεται στόλο 32 σύγχρονων πλοίων που λειτουργούν υπό τα brand names των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς με καινοτόμα πλοία υψηλής αισθητικής. Τα brands της Attica Group έχουν καθιερωθεί στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρώπη και είναι συνυφασμένα με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.
Εξυπηρετεί 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας και μεταξύ Μαρόκου - Ισπανίας). Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως (στοιχεία 2019).
Με αξίες την ποιότητα, την καινοτομία, την αξιοπιστία, τη διαφάνεια, την ακεραιότητα και την υπευθυνότητα έχει επενδύσει από την αρχή της λειτουργίας της σε ολοκαίνουργια πλοία συνολικής αξίας πάνω από €1,8 δισ. και για μία ακόμη μία φορά διακρίνεται ως ένας εκ των κορυφαίων Ομίλων ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στον κλάδο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας αλλά και στο ελληνικό επιχειρείν γενικότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter