Άρθρα
«Αμαρτωλό» λουκάνικο
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Bon Appetit
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 16:44

Υλικά
1 λουκάνικο χωριάτικο Πηλίου ή ένα χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
1 + ½ κουτάλι της σούπας βούτυρο φαγητού
4 ποτήρια νερού κόκκινο κρασί
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι πράσινο
1 σκελίδα σκόρδο
Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 + ½ κουτάλι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πράσινο πιπέρι, το σκόρδο και λίγο αλάτι.
Σε δυνατή φωτιά μόλις το βούτυρο λιώσει ρίχνουμε το λουκάνικο και εν συνεχεία το κρασί προσέχοντας να σκεπάσει τις ροδέλες του λουκάνικου.
Μόλις βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις βγάλουμε από τη φωτιά το λουκάνικο με μία κουτάλα απομακρύνουμε τα κομμάτια από το ζουμί που έχει απομείνει.
Σε χαμηλή φωτιά στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι «τσακιστό» ή σε μικρά κομματάκια που έχουμε κάνει στο "μούλτι", το αλεύρι πασπαλιστά και το θυμάρι. Με ξύλινη σπατουλίτσα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Συνοδεύεται φυσικά με κόκκινο κρασί.