Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λύτρα 5 εκατομμύρια δολάρια

0pirates somaliΟι πειρατές που είχαν καταλάβει το bulker Abdullah με σημαία Μπαγκλαντές έλαβαν την πληρωμή λύτρων και αναχώρησαν από το πλοίο, απελευθερώνοντας το πλοίο και τα 23 μέλη του πληρώματός του.

Ένοπλες συνοδείες…

0PiracyStatsΗ «αναζωογόνηση» της πειρατείας ανοικτά της Σομαλίας, εν μέσω επιθέσεων σε πλοία και από τους Χούθι έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των ένοπλων συνοδειών και του κόστους τους σε πλοία που διέρχονται από ζώνες που έχουν καταγραφεί επικίνδυνες από το ΙΒΜ.

Ανακατάληψη του MV Ruen

0ΠΝ7Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την ανακατάληψη του MV Ruen από Σομαλούς πειρατές ανοικτά των ινδικών ακτών και την απελευθέρωση του πληρώματος βάζοντας τέλος στην τρίμηνη κατοχή του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου ξηρού φορτίου από τους πειρατές.

Ελαφρά αύξηση των πειρατικών επιθέσεων το 2023

0IMB Report23Η ετήσια έκθεση του IMB κατέγραψε 120 περιστατικά θαλάσσιας πειρατείας και ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων το 2023 σε σύγκριση με 115 το 2022.

Λύτρα 5 εκατομμυρίων $

piracy 4rfΛύτρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έχουν ζητήσει οι πειρατές για την απελευθέρωση των μελών του πληρώματος του bulker Abdullah που κατελήφθη ανοικτά της Σομαλίας.

Πειρατική επίθεση στις ακτές της Σομαλίας – 23 ναυτεργάτες όμηροι

piracy 4rfΠειρατική επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας δέχθηκε φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μπανγκλαντές το οποίο και κατελήφθη ε αποτέλεσμα τα 23 μέλη του πληρώματος να είναι όμηροι. Το φορτηγό πλοίο M/V Abdullah είχε αναχωρήσει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δεύτερο «μέτωπο» στη ναυτιλία ο Ινδικός Ωκεανός μετά την Ερυθρά Θάλασσα - Η αύξηση περιστατικών πειρατείας προκαλεί ανησυχία

piracy 4rfΑνησυχία προκαλούν το τελευταίο διάστημα, οι αυξημένες απόπειρες πειρατικών επιθέσεων εναντίον εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2012 φορτηγό πλοίο που κατελήφθη στα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζει να κρατείται ανοιχτά της Σομαλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ