Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Τριανταεπτά πειρατικές επιθέσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2022

0ICC IMB jan mar 2022 Report 696x392Η τελευταία παγκόσμια έκθεση πειρατείας και ένοπλων ληστειών του ICC International Maritime Bureau κατέγραψε 37 περιστατικά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 σε σύγκριση με 38 περιστατικά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πειρατεία: Νέος οδηγός ασφαλείας για την Ασία

0Regional Guide Ver.2 696x392Το ReCAAP ISC σε συνεργασία με τις Asian Shipowners’ Forum (ASF), Federation of ASEAN Shipowners’ Associations (FASA), Information Fusion Centre (IFC), INTERTANKO, Oil Companies International Marine Forum (OCIMF), S. Rajaratnam School of International Studies (RSIS) και Singapore Shipping Association (SSA) δημοσίευσαν έναν νέο περιφερειακό οδηγό για την καταπολέμηση της πειρατείας και των ένοπλων ληστειών εναντίον πλοίων στην Ασία.

ReCAAP: Δεν υπήρξε περιστατικό πειρατείας το 2021

0Recaap annual 2021 696x392Δεν υπήρξε περιστατικό πειρατείας το 2021 αναφέρει η ετήσια έκθεση του Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP) πάρα μόνο 82 περιστατικά ένοπλων ληστειών που συγκριτικά με το 2020 είναι κατά 15% λιγότερα.

Σε ιστορικό χαμηλό οι πειρατικές επιθέσεις το 2021

0IMB Annual Piracy report 2021Η ετήσια έκθεση πειρατείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου (IMB) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) για το 2021, αποκάλυψε ότι οι επιθέσεις θαλάσσιας πειρατείας και ένοπλων ληστειών έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1994 το 2021.

Πληροφορίες για επίθεση εναντίον πλοίου στα ανοικτά της Υεμένης έλαβε το βρετανικό ΠΝ

piratis 45678Πληροφορίες περί επίθεσης εναντίον πλοίου κοντά στο λιμάνι Ρας Ίσα, στα ανοικτά της Υεμένης, έλαβε το κέντρο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδιο για την ασφάλεια της εμπορικής ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations, UKMTO), προσθέτοντας πως ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες.

Πειρατεία: Παράταση παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Σομαλία

somaloi peirates ekrixi 12Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα για να επιτρέψει στις διεθνείς ναυτικές δυνάμεις να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας αλλά μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες, επειδή η κυβέρνηση της Σομαλίας λέει ότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό πειρατείας για πάνω από τέσσερα χρόνια και ήρθε η ώρα να τερματιστεί η επιχείρηση.

Πειρατεία σε ελληνόκτητο box ship με έξι απαχθέντες ναυτικούς

somali pirate 1Έξι ναυτικοί μέλη του πληρώματος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 5.551 teu Tonsberg απήχθησαν από πειρατές μετά από επίθεση στο πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ