Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Σε «ύφεση» η πειρατεία

piracy 75 4Τα στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η πειρατεία και οι ένοπλες ληστείες που στρέφονται εναντίον πλοίων έφτασαν σε αριθμούς που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 1992

Διστάζουν οι ασφαλιστές...

somali pirate 1Τα πρόσθετα ασφάλιστρα κινδύνου πολέμου στα πλοία που διέρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανό να παραμείνουν προς το παρόν, παρά την απόφαση έξι κορυφαίων ναυτιλιακών οργανισμών να τερματίσουν τον χαρακτηρισμό της περιοχής υψηλού κινδύνου από τις αρχές του επόμενου έτους.

Πειρατεία: Εκτός ζώνης κινδύνου ο Ινδικός

piratis 45678Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία αποτελεσματικών επιχειρήσεων καταπολέμησης της πειρατείας που μειώνουν τις απειλές, η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει καταργήσει την «Περιοχή Υψηλού Κινδύνου του Ινδικού Ωκεανού» (HRA).

Αναμένεται… αύξηση πειρατικών επιθέσεων

0Pirate FlagΤα περιστατικά πειρατείας και θαλάσσιων ληστειών στη Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει αυξημένες οικονομικές δυσκολίες.

Ένοπλές επιθέσεις στο στενό της Σιγκαπούρης

piracy 4rfΈνοπλές επιθέσεις επι πλοίων καταγράφηκαν στο στενό της Σιγκαπούρης.

Σε «χαμηλό» τριακονταετίας οι πειρατικές επιθέσεις

0πειρατικήΤα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1994, σύμφωνα με το ICC International Maritime Bureau.

Κόλπος Γουινέα-Νέος νόμος κατά της πειρατείας στην Νιγηρία

0Nigeria piracyΈνα νέος νόμος για την καταπολέμηση της πειρατείας τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Μαΐου στη Νιγηρία. Ο νόμος περί τρομοκρατίας (πρόληψης), του 2011, καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από έναν νέο νόμο, τον νόμο για την τρομοκρατία (πρόληψη και απαγόρευση), το 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ