Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Αναμένεται… αύξηση πειρατικών επιθέσεων

0Pirate FlagΤα περιστατικά πειρατείας και θαλάσσιων ληστειών στη Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει αυξημένες οικονομικές δυσκολίες.

Ένοπλές επιθέσεις στο στενό της Σιγκαπούρης

piracy 4rfΈνοπλές επιθέσεις επι πλοίων καταγράφηκαν στο στενό της Σιγκαπούρης.

Σε «χαμηλό» τριακονταετίας οι πειρατικές επιθέσεις

0πειρατικήΤα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1994, σύμφωνα με το ICC International Maritime Bureau.

Κόλπος Γουινέα-Νέος νόμος κατά της πειρατείας στην Νιγηρία

0Nigeria piracyΈνα νέος νόμος για την καταπολέμηση της πειρατείας τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Μαΐου στη Νιγηρία. Ο νόμος περί τρομοκρατίας (πρόληψης), του 2011, καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από έναν νέο νόμο, τον νόμο για την τρομοκρατία (πρόληψη και απαγόρευση), το 2022.

Πλακιωτάκης : Ισοδυναμεί με πειρατεία η κατάληψη των δεξαμενόπλοιων-Σε ρότα για το Μπαντάρ Αμπάς

0Πλακ57«Η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία.

Πειρατεία…

0PRUDENT WARRIORΤο σενάριο της πειρατείας φαίνεται να είναι το επικρατέστερο για τα συμβαίνοντα στο Περσικό με τα δύο δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior.

Τριανταεπτά πειρατικές επιθέσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2022

0ICC IMB jan mar 2022 Report 696x392Η τελευταία παγκόσμια έκθεση πειρατείας και ένοπλων ληστειών του ICC International Maritime Bureau κατέγραψε 37 περιστατικά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 σε σύγκριση με 38 περιστατικά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ