Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: 32 περιστατικά ARAS στην Ασία

piracy 4rfΗ περιοχή της Ασίας για τρίτη συνεχή χρονιά, δεν έλαβε καμία αναφορά περιστατικών πειρατείας στην ανοικτή θάλασσα. Ωστόσο, τα περιστατικά που αναφέρθηκαν είναι πάντα Ένοπλες Ληστείες Πλοίων (ARAS), οι οποίες ήταν ευκαιριακού και λιγότερο σοβαρού χαρακτήρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Στενά Σιγκαπούρης: Εκδόθηκε προειδοποίηση για αύξηση των ληστειών

piracy 4rfΜια νέα προειδοποίηση εκδόθηκε μετά από μια έξαρση ληστειών σε φορτηγά πλοία που βρίσκονται σε ρότα στα στενά της Σιγκαπούρης.

Αύξηση πειρατικών επιθέσεων στο εξάμηνο

0IMB report Jan JuneΗ τελευταία παγκόσμια έκθεση πειρατείας και ένοπλης ληστείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου του ICC κατέγραψε εξήντα πέντε περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων το πρώτο εξάμηνο του 2023, αύξηση από 58 περιστατικά για την ίδια περίοδο το 2022.

Προειδοποίηση ΙΒΜ για αναζωπύρωση της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

piracy 4rfΤο ICC International Maritime Bureau (IMB) πρότεινε την ανάληψη δράσης για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας.

Δύο πειρατικές επιθέσεις στα στενά της Malacca και της Σιγκαπούρης

piracy 4rfΔύο περιστατικά ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία (και τα δύο περιστατικά CAT 3) αναφέρθηκαν στο ReCAAP ISC, μεταξύ 16 και 22 Μαΐου.

Πειρατικές επιθέσεις : Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993 το πρώτο τρίμηνο

piracy 4rfΤο Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο του ICC (IMB) δημοσίευσε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση για την πειρατεία το 2023, η οποία κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο αναφερόμενων περιστατικών παγκόσμιας πειρατείας και ένοπλης ληστείας από το 1993.

Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Σιγκαπούρης έφθασε στο λιμάνι της Αμπιτζάν μετά από πειρατεία - Σώο το πλήρωμα

0δεξ9Δεξαμενόπλοιο εγγεγραμμένο στον νηογνώμονα της Σιγκαπούρης, που είχαν κυριεύσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα «άγνωστοι» στα ανοικτά της Ακτής Ελεφαντοστού, μπόρεσε να φθάσει στο λιμάνι της Αμπιτζάν και το εικοσαμελές πλήρωμά του είναι σώο, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι λιμενικές αρχές της Σιγκαπούρης και οι ένοπλες δυνάμεις της Ακτής Ελεφαντοστού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ