Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Σε ιστορικό χαμηλό οι πειρατικές επιθέσεις το 2021

0IMB Annual Piracy report 2021Η ετήσια έκθεση πειρατείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου (IMB) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) για το 2021, αποκάλυψε ότι οι επιθέσεις θαλάσσιας πειρατείας και ένοπλων ληστειών έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1994 το 2021.

Πληροφορίες για επίθεση εναντίον πλοίου στα ανοικτά της Υεμένης έλαβε το βρετανικό ΠΝ

piratis 45678Πληροφορίες περί επίθεσης εναντίον πλοίου κοντά στο λιμάνι Ρας Ίσα, στα ανοικτά της Υεμένης, έλαβε το κέντρο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδιο για την ασφάλεια της εμπορικής ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations, UKMTO), προσθέτοντας πως ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες.

Πειρατεία: Παράταση παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Σομαλία

somaloi peirates ekrixi 12Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα για να επιτρέψει στις διεθνείς ναυτικές δυνάμεις να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας αλλά μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες, επειδή η κυβέρνηση της Σομαλίας λέει ότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό πειρατείας για πάνω από τέσσερα χρόνια και ήρθε η ώρα να τερματιστεί η επιχείρηση.

Πειρατεία σε ελληνόκτητο box ship με έξι απαχθέντες ναυτικούς

somali pirate 1Έξι ναυτικοί μέλη του πληρώματος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 5.551 teu Tonsberg απήχθησαν από πειρατές μετά από επίθεση στο πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας.

Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες ζητούν περαιτέρω δράση στον Κόλπο της Γουινέας

somaloi peirates ekrixi 12Οι ευρωπαίοι πλοιοκτήτες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιθέσεις πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας. Το τελευταίο περιστατικό στη Νότια Νιγηρία, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα ύποπτο πειρατικό σκάφος και η Δανέζικη φρεγάτα Esben Snare και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, χρησιμεύει μόνο για να τονίσει περαιτέρω τη σοβαρότητα της απειλής πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας.

Κόλπος Γουινέα: Τυποποιημένη σύμβαση από την BIMCO για την θαλάσσια ασφάλεια

piratis 45678Η BIMCO ενέκρινε μια τυποποιημένη σύμβαση για να διευκολύνει την ενοικίαση πλοίων συνοδείας ασφαλείας στον Κόλπο της Γουινέας.

Πρόγραμμα του ΙΜΟ για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

0IMO launches new anti piracyΗ Νιγηρία θα εφαρμόσει το σύνολο της κυβερνητικής προσέγγισης του ΙΜΟ για το πρόγραμμα θαλάσσιας ασφάλειας για να αξιοποιήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ