Δευ10262026

Last updateΔευ, 26 Οκτ 2026 7am

Ξηρό φορτίο: Ευνοεί τα handysize το επικείμενο Brexit

Golden Ocean Acquires Capesize and Handysize Bulk Carriers

Θετική φαίνεται να είναι σύμφωνα με υπολογισμούς της Wood Mackenzie η αγορά για τα handysize ξηρού φορτίου από τις διαδικασίες εισαγωγών εξαγωγών σιδήρου του προσεχές διάστημα. Και τούτο γιατί η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δημιουργεί νέα δυναμική στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο σιδήρου με το 80% περίπου των πρώτων υλών αλλά και των προϊόντων να πηγαινοέρχεται μεταξύ Βρετανία και ΕΕ με handysize πλοία.

Στη μεταβατική διετία που μεσολαβεί μέχρι της οριστικής εξόδου της Βρετανίας εκτιμάται ότι οι εισαγωγές σιδηρομεταλλευμάτων θα αυξηθούν κυρίως από την ΕΕ λόγω άλλων περιορισμών που υπάρχουν γεγονός που θα έχει θετικές επιδράσεις στους ναύλους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52