Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Σε ισχύ από τις 15 Αυγούστου ο νέος κανονισμός για τους εξοπλισμούς πλοίων

0EU paper boat 696x364Στις 4 Ιουλίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την τελευταίο Εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2022/1157 σχετικά με τις απαιτήσεις σχεδιασμού, κατασκευής και επιδόσεων και τα πρότυπα δοκιμών για τον εξοπλισμό πλοίων.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έγινε συνδεδεμένο μέλος του ICS

0Ghana Flag 300x200Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έχει γίνει συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Άλλα 15 πλοία ύψωσαν την ελληνική σημαία

simaiaploioΜεγάλες δυνάμεις του ελληνικού εφοπλισμού εξακολουθούν να στηρίζουν την ελληνική σημαία, όπως προκύπτει από τις υπουργικές αποφάσεις που εγκρίνουν την νηολόγηση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο.

Βρετανία: Πενταετής θαλάσσια στρατηγική πέντε αξόνων

0Βρετανική σημαίαΗ Βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσει μία νέα θαλάσσια στρατηγική σε ορίζοντα πενταετίας με πέντε βασικούς άξονες.

Σε ρότα ψηφιοποίησης το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου

0ΥφΝαΚυπρΣτα πλαίσια του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, υπογράφτηκε σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία CSC την οποία απαρτίζουν οι Cellock Ltd, SignalGenerix Ltd και Computer Resources International (Luxemburg) S.A.

108 χρονών η διώρυγα του Παναμά

0ΠαναμάςΗ Διώρυγα του Παναμά άνοιξε στην κυκλοφορία στις 15 Αυγούστου 1914 με τη διέλευση του SS Ancon. Σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1600, οι πραγματικές κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν για πρώτη φορά από μια γαλλική εταιρεία το 1880. Αυτή η προσπάθεια νικήθηκε κυρίως από την ελονοσία και τον κίτρινο πυρετό.

Η ΕΕ ζητεί την υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με τoν «CBER»

0koytiΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής στοιχείων με την οποία καλεί σε υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με τις επιδόσεις του νομικού πλαισίου της ΕΕ, το οποίο εξαιρεί τις κοινοπραξίες τακτικών θαλάσσιων μεταφορών από τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ (κανονισμός απαλλαγής κατά κατηγορία για τις κοινοπραξίες ή «CBER»).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ