Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Πρόκληση για την «πράσινη» μετάβαση της ναυτιλίας η έλλειψη «καταρτισμένων» αξιωματικών

naftiki ekpaidefsi 88Το ισοζύγιο προσφοράς ζήτησης για αξιωματικούς θα παραμένει αρνητικό σε ορίζοντα δεκαετίας σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου, που ανατέθηκε από το ICS.

Πτωτικά το εθνικό νηολόγιο τον Σεπτέμβριο

elliniki naftilia 00Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022. Ειδικότερα:

«Πράσινη» ναυτιλία: 800.000 ναυτικοί θα χρειαστούν πρόσθετη… εκπαίδευση

0naytikoiΈνα νέο Σχέδιο Δράσης, που δρομολογήθηκε στην COP 27 από οργανώσεις του ΟΗΕ, πλοιοκτήτες και συνδικάτα, διατυπώνει συστάσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ναυτικών ώστε να επιτύχουν τους στόχους απαλλαγής της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Μελέτη για το Cabotage

0naytikoiΗ International Transport Workers’ Federation (ITF) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας πολυετούς μελέτης που δείχνει ότι 91 έθνη έχουν νόμους για τις ενδομεταφορές. Η έκθεση που ονομάζεται Cabotage Laws of the World προέρχεται από τη Seafarers’ Rights International (SRI).

Moore Maritime Index 2022

0Costas ConstantinouΤο Moore Maritime Index "MMI", μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα λειτουργικά κόστη και τα έσοδα από περισσότερα από 1,500 πλοία, έχει ενημερωθεί και είναι διαθέσιμη με τα δεδομένα του 2021.

Επίναυλος και «περιφερειακά» λιμάνια

0koyti«Επίναυλο» στα διαμετακομιζόμενα εμπορευματοκιβώτια μεταξύ Ασίας – Ευρώπης «βλέπει» η MSC με την ενσωμάτωση της ναυτιλίας στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Αύξηση ασφαλίστρων «βλέπει» η IUMI

dolar 00Η έκθεση IUMI Global Marine Insurance Report δείχνει ότι τα παγκόσμια ασφάλιστρα ναυτιλίας αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με το 2020, ανερχόμενα σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ