Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

13 δισ $ «έσωσαν» τα scrubbers

rupoi ploion6Ανάλυση της Sea Intelligence, σχετική με την απόδοση των scrubbers έδειξε ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό σκαφών ικανών να αξιοποιήσουν την εξοικονόμηση κόστους επιλέγοντας φθηνότερα κανονικά καύσιμα έναντι ακριβότερων VLSFO χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Θα στοιχίσει ακριβά… το EU ETS

rupoi ploion6Oι Ασιάτες πλοιοκτήτες με πλοία που πλέουν από και προς την Ευρώπη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκτιμώμενες υποχρεώσεις εκπομπών άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μόλις εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) όπως εκτιμά σε ανάλυσή της η εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας OceanScore.

Εθνικό νηολόγιο: Μειώθηκε ελαφτά τον Δεκέμβριο

Bulk carrier 1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Δεκέμβριο 2023.

Έσοδα 87 δις $...

nafpigeio chinaΗ China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI) δημοσίευσε νέα στοιχεία αποκαλύπτοντας περαιτέρω ότι το 2023 ήταν ένα έτος ορόσημο για τα κινεζικά ναυπηγεία. Κατά τη διάρκεια του έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20%, φθάνοντας τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αύξηση 223%...

box trader 1Σημαντική είναι η αύξηση των ναύλων για τα boxships ελέω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με scrubber το 36% του παγκόσμιου στόλου boxship

aerioi rypoi 0Ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι εξοπλισμένα με scrubber βρίσκεται τώρα στο υψηλό όλων των εποχών του 36% του παγκόσμιου στόλου boxship, κυρίως λόγω της προτίμησης της MSC για συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, σύμφωνα με την έκθεση της Alphaliner.

Boxships: Σε χαμηλό 19 μηνών η αδρανής χωρητικότητα

box trader 1Μετά τον αντίκτυπο των επιθέσεων των Χούθι στην ναυτιλία ο αριθμός των μεγάλων boxships που έμειναν αδρανή μειώθηκε σχεδόν στο μηδέν...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ