Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

+ 28 δις δολάρια…

rupoi ploion6Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNCTAD, η μετάβαση στην απανθρακοποιημένη ναυτιλία θα απαιτήσει σημαντική οικονομική δέσμευση. Ο οργανισμός εκτιμά ότι θα χρειαστούν επιπλέον 8 έως 28 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να επιτευχθεί πλήρης απαλλαγή των πλοίων από τον άνθρακα έως το 2050.

Νέα ελαφρά συρρίκνωση του εθνικού νηολογίου

0Σημαία6Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Ιούλιο 2023.

Αμμωνία Vs Μεθανόλης

rypoi naftilia 057288Την αμμωνία ως καύσιμου για πλοία να κυριαρχεί της μεθανόλης «βλέπει» η έκθεση Net Zero Roadmap 2023 του International Energy Agency.

Κίνα: Αύξηση 16,9% κατέγραψε η παραγωγή νέων πλοίων στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023

0Chinasshipbuilding1Ο κλάδος της ναυπήγησης πλοίων στην Κίνα συνέχισε να έχει έναν ηγετικό ρόλο παγκοσμίως, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2023 καταγράφοντας διψήφιες αυξήσεις τόσο στην παραγωγή, όσο και στις νέες παραγγελίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία του αναφερόμενου τομέα.

Πάνω τα ασφάλιστρα

0Dry bulkΤα ασφάλιστρα σε παγκόσμιο επίπεδο για την ασφάλιση σκάφους και μηχανής αυξήθηκαν το 2022 κατά 5,7% αγγίζοντας τα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαρκώς αυξανόμενη εμπορική δραστηριότητα, στην αυξημένη αξία των πλοίων και τη μειωμένη δυναμική της αγοράς.

Η ναυτιλία πρέπει να βελτιώσει τις προβλέψεις της. «Η αβεβαιότητα δεν μπορεί να επιφέρει και άλλη καθυστέρηση»

0ship21Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, μεγάλης κλίμακας μελλοντικές αλλαγές αφορούν σε κύρια λιμάνια να τίθενται σε αχρηστία λόγω της κλιματικής αλλαγής, άνοδο του ποσοστού της γυναικείας απασχόλησης στον κλάδο και την κυριαρχία των αφρικανικών κρατών στη διοχέτευση ναυτικού ανθρώπινου δυναμικού.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει δύο εναλλακτικές ρότες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές

aerioi rypoi 0Λαμβάνοντας υπόψη τις ενισχυμένες δεσμεύσεις του ναυτιλιακού τομέα για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο καθαρό μηδέν έως το 2050, η έκθεση «The Future of Maritime Fuels» του Lloyd's Register (LR) Maritime Decarbonisation Hub παρουσιάζει

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ