Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Μειώθηκε το εθνικό νηολόγιο

bulk ships 000Μείωση κατά 1% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2020, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2020 προς το 2019, και πλέον αριθμεί 1.827 πλοία.

Αρόδο… 600 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων!

0Containers stackedΓια επιδείνωση της κατάστασης στην παγκόσμια εφοδιαστική κάνουν λόγω αναλυτές που παρακολουθούν τα στοιχεία από τα κομβικής σημασίας λιμάνια ανά τον κόσμο όπου και καταγράφεται συνωστισμός πλοίων που αναμένουν να φορτοεκφορτώσουν.

Έτοιμοι να… «εξέλθουν» με τα κέρδη

dolar 00Οι ναύλοι στα ύψη, τα «κουτιά «δυσεύρετα» και τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων θεαματικά.

Σε επιφυλακή για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

0maxresdefault 2 1200x630Σε αυξημένη ετοιμότητα πρέπει να είναι τα εμπορικά πλοία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς είναι ενδεχόμενο να δεχθούν επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το security alert έδωσε το US Maritime Administration Marad μετά το περιστατικό στο δεξαμενόπλοιο Spring Street στα τέλη Ιουλίου.

Η «ώρα» των δεξαμενόπλοιων

deksamenoploio 6666Έρχεται η ώρα και για τα δεξαμενόπλοια να «απολαύσουν» ναύλους σε ανάλογα ύψη με αυτούς που απολαμβάνουν τα bulk και τα boxships.

Ρεκόρ παραγγελιών για boxships

Container 00Την έντονη κινητικότητα στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποτυπώνουν τα στοιχεία της Clarksons στο πεδίο των νέων ναυπηγήσεων.

Ελαφρά μείωση της δύναμης του εθνικού νηολογίου τον Ιούλιο

eb stolosΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Ιούλιο 2021. Ειδικότερα:

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ