Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

Απώλειες διελεύσεων

0ΠαναμάςΗ Αρχή της Διώρυγας του Παναμά προβλέπει μείωση του όγκου φορτίου για το οικονομικό έτος 2023 λόγω ενός συνδυασμού γεωπολιτικών εντάσεων και αλλαγών στις ναυτιλιακές οδούς.

GSCC: 4110 πλοία ο ελληνόκτητος στόλος- Η ελληνική σημαία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε DWT

greek shipping cooperation committeeΟ ελληνικός ελεγχόμενος στόλος έχει μειωθεί ως προς τον αριθμό των σκαφών σε DWT και GT σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Greek Shipping Co-operation Committee.

Επηρεάζει τις αγοραπωλησίες ο δείκτης CII

rupoi ploion6Την περασμένη εβδομάδα, η Vessels Value δημοσίευσε στοιχεία που αξιολογούν τον αντίκτυπο του CII στην αγορά αγοραπωλησιών (S&P) για πλοία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αξίας των πλοίων, η διακύμανση της ρευστότητας είναι αισθητή ανάλογα με τη ζώνη CII στην οποία δραστηριοποιείται το σκάφος. Το CII αποκτά όλο και μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά αγοραπωλησιών.

Σε «πτώση» η τοποθέτηση scrubber

0scrubber Τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, γνωστά και ως scrubbers, εγκαταστάθηκαν σε 399 πλοία το 2022, σημειώνοντας πτώση 24% σε σχέση με τα στοιχεία της BIMCO.

Δεν… επηρεάστηκαν οι άλλες συμμαχίες

0Containers stackedΗ πρόσφατη ανακοίνωση για την διάλυση της συμμαχίας 2Μ (MAERSK – MSC) φαίνεται ότι δεν ενεργοποίησε το ντόμινο των εξελίξεων για ανάλογα διαλυτικά φαινόμενα στις λοιπές συμμαχίες του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων γεγονός που προς ώρας έχει «αδρανοποιήσει» σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ανεβαίνουν οι ναυπηγήσεις PCTCs

0mol Οι παραγγελίες για νέα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων αυξήθηκαν σημαντικά το 2021 και το 2022 λόγω της ισχυρής ζήτησης στον κλάδο του εμπορίου αυτοκινήτων και της επανέναρξης των προγραμμάτων ανανέωσης του στόλου από τους πλοιοκτήτες.

Committee: Ελαφρά μείωση του ελληνόκτητου στόλου

Bulk carrier 1Μειώθηκαν κατά 27 μονάδες τα ελληνόκτητα πλοία το 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα φθάνοντας στα 4.113 όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co operation Committee) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ