Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Στη ρότα της ελληνικής ναυτιλίας το Χρηματιστήριο;

0xrimatistirioΈνα πολυετές... φλερτ της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προς την ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί την κορυφαία ναυτική δύναμη στην υφήλιο, φαίνεται ότι αρχίζει να ευοδώνεται.

Περιζήτητο το LNG

0FSRU 800x506Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος ελέω του ενεργειακού το LNG.

Ο EEXI θα «ζητήσει» χωρητικότητα

0SorenSkou «Θα χρειαστούμε κάπου μεταξύ 5% και 15% περισσότερη χωρητικότητα έως το 2030, εάν ο τρόπος που συμμορφωνόμαστε είναι μειώνοντας την ταχύτητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της MAERSK Søren Skou σχολιάζοντας χθες, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τις εξελίξεις αναφορικά με τον Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI).

Ενδιαφέρουσα η αγορά χύδην ξηρού φορτίου το 2023

0bulker loading coalΗ έναρξη ισχύος των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ το 2023 αναμένεται να επιβραδύνει την είσοδο νεότευκτων πλοίων στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου, σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη της αγοράς από την Vessels Value.

Εμπορευματοκιβώτια: Υποχωρούν οι spot ναύλοι

0koytiΟι spot ναύλοι των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν να υποχωρούν αυτή την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η μακροοικονομία και η γεωπολιτική επισκιάζουν τις προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Συνεχίζει να συρρικνώνεται το εθνικό νηολόγιο

0elliniki simaiaΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Μάϊο 2022. Ειδικότερα:

Paris MoU: Ελαφρά ποιοτική βελτίωση δείχνουν οι λίστες

box trader 1Το Paris MoU δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για το 2021, την 1η Ιουλίου 2022. Η παρούσα έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων και των στατιστικών στοιχείων του μνημονίου συνεννόησης του Παρισιού το 2021, το οποίο ήταν και πάλι διαφορετικό από τα κανονικά έτη λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ