Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

«Αναδύουν» τη σημασία των ναυπηγείων τα γεωπολιτικά

0elefsina56Χάρη στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη αλλά και το πέταλο της ανατολικής Μεσογείου «αναδύεται» η σημασία και ο ρόλος των ναυπηγείων Ελευσίνας. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ειδικό νομοσχέδιο, όπου περιλαμβάνονται όλα τα συμφωνηθέντα με τους υποψήφιους επενδυτές για τον τρόπο και τη διαδικασία μεταβίβασης της επιχείρησης, αναδιάρθρωσης-διαγραφής υποχρεώσεων της και αποπληρωμής οφειλών προς εργαζόμενους, τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία.

Boxships: Παραγγελίες για 6,7 εκατομμυρίων teu χωρητικότητας αλλά δεν…φτάνουν

0Containers stackedΠαραγγελίες για 6,7 εκατομμυρίων teu χωρητικότητας έχουν καταγραφεί στα βιβλία παραγγελιών για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων η οποία όμως λόγω της υπερ- αυξημένης ζήτησης φαίνεται να μην επαρκεί δεδομένου ότι ο ορίζοντας παράδοσης είναι η προσεχής διετία.

Στοιχεία για το Port State Control δημοσιοποίησε η USCG

0USCG PSC 2021Στοιχεία της έκθεσης του Port State Control για το 2021 δημοσιοποίησε η USCG. Το 2021, συνολικά 10.945 μεμονωμένα σκάφη, από 81 διαφορετικές σημαίες, πραγματοποίησαν 73.974 προσεγγίσεις σε λιμάνια στις ΗΠΑ, και διενεργήθηκαν 8.663 εξετάσεις PSC.

Πτωτικά ο δείκτης ευτυχίας των ναυτικών

0Seafarers happinessΗ τελευταία έκθεση του Δείκτη Ευτυχίας Ναυτικών, που δημοσιεύθηκε από την The Mission to Seafarers, αποκαλύπτει τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης των ναυτικών εδώ και οκτώ χρόνια, με τη μέτρηση της συνολικής ευτυχίας του Δείκτη να μειώνεται από 6,41 σε 5,85 και τα επίπεδα να πέφτουν σε όλες τις κατηγορίες.

Εθνικό Νηολόγιο: Μείωση σε δύναμη και χωρητικότητα από έτος σε έτος το Φεβρουάριο

ellinik naftilia 5366Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Φεβρουάριο 2022.

Ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική

0ΚώσταΟ Antonio Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, μίλησε για τη ναυτιλία της Ελλάδας και του Παναμά, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οι προκλήσεις της ναυτιλίας το «μικροσκόπιο» του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Bulk carrier 1Οι παγκόσμιες προκλήσεις- που σχετίζονται με τις κρίσεις, το νέο θεσμικό πλαίσιο, τις κυρώσεις λόγω του πολέμου – βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης για τις «Μελλοντικές προκλήσεις της ναυτιλίας», στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ