Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πάνω απο 800 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε το Ομόλογο της CPLP του Βαγγέλη Μαρινάκη

marinakisΗ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «ALPHA BANK» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ανακοίνωσαν για το πως ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για το Ομόλογο της CPLP, τα εξής:

Μειώθηκε το εθνικό νηολόγιο

bulk ships 000Μείωση κατά 1% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2020, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2020 προς το 2019, και πλέον αριθμεί 1.827 πλοία.

Συνάντηση Πλακιωτάκη με το του Ahepa Maritime Chapter “St’ Nicholas” HJ-45

0synantisiΤην 19/10/2021 ο Πρόεδρος του Ahepa Maritime Chapter “St’ Nicholas” HJ-45, Ματθαίου Δημήτρης μαζί με τον αντιπρόεδρο Πολίτη Διονύση συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη στο γραφείο του Υπουργού στον Πειραιά κάνοντας μια πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από μια σειρά θεμάτων σε πολύ φιλικό κλίμα.

Η ΕΕΕ χαιρετίζει την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών για Εναλλακτικά Ναυτιλιακά Καύσιμα και Τεχνολογίες και δηλώνει την ετοιμότητά της να συνδράμει στην πρωτοβουλία αυτή

veniamis 770Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει την επίκαιρη πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών για Εναλλακτικά Ναυτιλιακά Καύσιμα και Τεχνολογίες για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

Υδρογόνο, αμμωνία, μεθανόλη...

aerioi rypo 0098Υδρογόνο, αμμωνία, μεθανόλη είναι τα κορυφαία εναλλακτικά καύσιμα που δοκιμάζονται για τη μείωση των εκπομπών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως προσδιορίζονται από την πύλη NextGEN.

Αρόδο… 600 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων!

0Containers stackedΓια επιδείνωση της κατάστασης στην παγκόσμια εφοδιαστική κάνουν λόγω αναλυτές που παρακολουθούν τα στοιχεία από τα κομβικής σημασίας λιμάνια ανά τον κόσμο όπου και καταγράφεται συνωστισμός πλοίων που αναμένουν να φορτοεκφορτώσουν.

Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν την υιοθέτηση καθαρών καυσίμων, αλλά…

rupoi ploion6Η ECSA υποστηρίζει τον στόχο της πρότασης fuelEU Maritime για την προώθηση της υιοθέτησης καθαρότερων καυσίμων στη ναυτιλία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter