Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δεκαπέντε νεότευκτα Car Carrier για την COSCO

0Cosco car carrierΚινεζική «επέλαση» στα RO/RO. Σύμφωνα με τα στοιχεία η COSCO μέσω της Guangzhou Cosco Car Carrier Shipping σχεδιάζει να κατασκευάσει 15 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών διπλού καυσίμου 7.000-8.600 ceu το καθένα που αναμένεται να παραδοθούν από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ένα διαγωνισμός με ενδιαφέρον…

0CMAΗ Γαλλικών συμφερόντων CMA CGM ετοιμάζεται να προκηρύξει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα στις αρχές του 2023 με στόχο την υποστήριξη της απαλλαγής της γαλλικής ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Κατά 23% αυξήθηκαν οι καθαρές εισπράξεις από την ποντοπόρο ναυτιλία

capeΣπάνε κάθε ρεκόρ οι εισπράξεις από τις θαλάσσιες μεταφορές σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για το ισοζύγιο στο εννεάμηνο.

ΝΕΕ: Το κόστος που επωμίζεται ο τελικός καταναλωτής με την υιοθέτηση περιβαλλοντικών μέτρων, οφείλουν να επιστρέφουν πίσω σε αυτόν

0ΝΕΕ46Η Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητείται η δέσμευση των εσόδων που θα προέλθουν από την ένταξη της ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (EU ETS), για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην απανθρακοποίηση του κλάδου.

Capes και Supramaxes βελτίωσαν το γενικό δείκτη ξηρού φορτίου

Bulk carrier 1Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Commercial Manager TMC MARITIME CO.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Chartering Department TMC MARITIME CO.

Συνεχίστηκε η άνοδος του γενικού δείκτη ξηρού φορτίου την εβδομάδα που πέρασε, με τα Capes να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ και τα Supramaxes κινήθηκαν θετικά.

Πρόκληση για την «πράσινη» μετάβαση της ναυτιλίας η έλλειψη «καταρτισμένων» αξιωματικών

naftiki ekpaidefsi 88Το ισοζύγιο προσφοράς ζήτησης για αξιωματικούς θα παραμένει αρνητικό σε ορίζοντα δεκαετίας σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου, που ανατέθηκε από το ICS.

Η ΑΒΒ εξοπλίζει την COSCO

0photo china coscoΗ εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας ABB με έδρα την Ελβετία συνήψε σύμβαση με το ναυπηγείο COSCO Shipping Heavy Industry (Yangzhou) για τον εξοπλισμό δέκα πλοίων εμπορευματοκιβωτίων της COSCO με γεννήτριες permanent magnet shaft.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter