Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Πράσινο φως» της ΕΕ για την εξαγορά της Bolloré Logistics από την CMA CGM

0BolloreΟι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκριναν την προτεινόμενη εξαγορά της Bolloré Logistics από τον όμιλο CMA CGM, αφού οι εταιρείες συμφώνησαν σε ορισμένες μικρές υποχωρήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού.

Propeller Club of the U.S. International Port of Piraeus Έγινε η πρώτη για φέτος συνάντηση του Student Port

0costis fragoulis 2020Tη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς η πρώτη για φέτος συνάντηση του Student Port του Propeller Club.

Επιδόθηκαν 13 υποτροφίες από την ΕΕΝΜΑ

0eenma scholarship Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στο πλαίσιο του 9ου προγράμματος υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 επέδωσε 13 υποτροφίες κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

13 δισ $ «έσωσαν» τα scrubbers

rupoi ploion6Ανάλυση της Sea Intelligence, σχετική με την απόδοση των scrubbers έδειξε ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό σκαφών ικανών να αξιοποιήσουν την εξοικονόμηση κόστους επιλέγοντας φθηνότερα κανονικά καύσιμα έναντι ακριβότερων VLSFO χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Θα στοιχίσει ακριβά… το EU ETS

rupoi ploion6Oι Ασιάτες πλοιοκτήτες με πλοία που πλέουν από και προς την Ευρώπη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκτιμώμενες υποχρεώσεις εκπομπών άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μόλις εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) όπως εκτιμά σε ανάλυσή της η εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας OceanScore.

Ο Όμιλος METRANS αγόρασε Adria Rail

0Hamburg Rail TerminalΗ METRANS απέκτησε το 100% των μετοχών στην Κροατική εταιρία Adria Rail, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά του 51% της.

Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από δύο πυραύλους στα ανοικτά του Άντεν στην Υεμένη

0ΠλοίοΠλοίο επλήγη σήμερα από δύο πυραύλους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε αυτό, μια επίθεση που σημειώθηκε νοτιοανατολικά του Άντεν στην Υεμένη, ανακοίνωσε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter