Δευ10262026

Last updateΔευ, 26 Οκτ 2026 9pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Y/KNOT Invest στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

0yknot invest shippingΗ Y/KNOT Invest, με συντελεστή ελεύθερης διασποράς (Free Float Weighting) 71% και συντελεστή στάθμισης (Capping Factor) 1,0 εντάσσεται στον Γενικό Δείκτη Τιμών και στον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη ΧΑ, από τη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση της Euronext Athens. Η Euronext Athens γνωστοποιεί ότι, σε συνέχεια της συγχώνευσης της εταιρείας «CREDIA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την εταιρεία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΕ» μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών.

Xclusiv Shipbrokers, Inc.: Το ρωσικό ντίζελ επιστρέφει: Μια νέα εμπορική δυναμική του Ατλαντικού

0tankerΟι τελευταίες εξελίξεις στις ενεργειακές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ένα ακόμη σημείο καμπής για την αγορά δεξαμενόπλοιων προϊόντων, καθώς η απόφαση της Ουάσιγκτον να χαλαρώσει προσωρινά τις κυρώσεις στο ρωσικό ντίζελ ανοίγει την πόρτα σε ανανεωμένες εμπορικές ροές μεταξύ δύο χωρών των οποίων η ενεργειακή σχέση έχει περιοριστεί σοβαρά από το 2022.

Β. Κικίλιας: «Σύμβαση για 7 νέα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ύψους 23,8 εκ. €»

0kikiliasΣύμβαση για την προμήθεια επτά νέων ταχύπλοων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικού ύψους 23,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υ.ΝΑ.Ν.Π.

«Τσουνάμι» VLCC

0Tanker deckΟ τομέας VLCC οδεύει προς το μεγαλύτερο κύμα παραδόσεων εδώ και μισό αιώνα, με περισσότερα από 100 νέα υπερδεξαμενόπλοια να έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε υπηρεσία ετησίως τόσο το 2028 όσο και το 2029, σύμφωνα με την Hartland Shipping Services.

Πράσινοι διάδρομοι, πράσινα καύσιμα, νέες χρεώσεις…

0green fuelΔύσκολοι καιροί για «πρίγκιπες» με το ενεργειακό να κυριαρχεί στο βασικό φόνο. Τα επιπρόσθετα κόστη που συνεπάγεται η πολιτική υιοθέτησης των «πράσινων διαδρόμων» και των «πράσινων καυσίμων» μάλλον κοστίζουν «υπέρογκα» για τα νέα δεδομένα όπου οι συζητήσεις σε επίπεδο ΙΜΟ καλά κρατούν.

Ναυτιλία: Τέσσερις φορές ακριβότερα τα πράσινα καύσιμα - Τριπλάσια χρηματοδότηση ζητούν από την ΕΕ οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές

0fuel sampling 1Τριπλασιασμό των διαθέσιμων δικαιωμάτων εκπομπών για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας ζητούν οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση που προτείνει η Κομισιόν δεν επαρκεί για την κάλυψη του υψηλού κόστους των καθαρότερων καυσίμων και τεχνολογιών.

Συνεργασία Kpler και Airbus για νέο σύστημα «επιτήρησης» πλοίων

0stena ormouzΕδώ και πολλούς μήνες ο ναυτιλιακός τομέας γνωρίζει πώς τα εμπορικά πλοία διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ «σκοτεινά», συνήθως αλλά όχι πάντα αποφεύγοντας τον εντοπισμό και την επίθεση από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52