Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ανακτήθηκε η δεξαμενή Νο 1 στα ναυπηγεία Ελευσίνας

nauphgeia eleusinas 987Ανακτήθηκε η δεξαμενή Νο 1 στα ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς κατέστη δυνατή η ανέλκυσή της που ολοκληρώθηκε προχθές.

Πανελλήνιο διαγωνισμός εικαστικής τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!» προκήρυξε η HELMEPA

0χελΠαΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, μία από τις πιο ιστορικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα για καθαρές και υγιείς θάλασσες, καλεί μαθητές/τριες Λυκείου (Α’ Β’ Γ’) να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για την προστασία και υγεία των θαλασσών (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!».

Ιατρικό οδηγό δημοσιοποίησε το ICS

bulk ships 000Το ICS δημοσιεύει νέο πρακτικό ιατρικό οδηγό ορόσημο που μπορεί να προσφέρει μια αξιοσημείωτη διαφορά στη ζωή των ναυτικών και των αλιέων στα πλοία.

ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα πράττει το αυτονόητο. Προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της

0nayt9Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προσφορά τους στην διάσωση ανθρώπων, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στην θάλασσα.

Ψηφιακό εργαλείο από το Bureau Veritas

0bureau veritasΤο Bureau Veritas παρουσίασε το Cyber Health Analysis Report Tool (CHART) για να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να κατανοήσουν καλύτερα την ψηφιακή αρχιτεκτονική των πλοίων τους (OT / IT), συγκεκριμένες ευπάθειες καθώς και την ετοιμότητά τους για πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Απώλειες διελεύσεων

0ΠαναμάςΗ Αρχή της Διώρυγας του Παναμά προβλέπει μείωση του όγκου φορτίου για το οικονομικό έτος 2023 λόγω ενός συνδυασμού γεωπολιτικών εντάσεων και αλλαγών στις ναυτιλιακές οδούς.

H Sumitomo Mitsui Finance and Leasing (SMFL) αποκτά μερίδιο στην LCI, θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Libra Group

0Libra GroupΤο Libra Group, ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και λειτουργούν περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Co., Ltd. (SMFL) συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 35% της θυγατρικής του στον τομέα των αερομεταφορών, LCI.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter