Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε ισχύ από τις 15 Αυγούστου ο νέος κανονισμός για τους εξοπλισμούς πλοίων

0EU paper boat 696x364Στις 4 Ιουλίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την τελευταίο Εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2022/1157 σχετικά με τις απαιτήσεις σχεδιασμού, κατασκευής και επιδόσεων και τα πρότυπα δοκιμών για τον εξοπλισμό πλοίων.

Συμφωνία για μεθανόλη

0MaerskLineΗ A.P. Moller – Maersk έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για μεθανόλη με την κινεζική επιχείρηση βιοενέργειας Debo.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έγινε συνδεδεμένο μέλος του ICS

0Ghana Flag 300x200Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έχει γίνει συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Με πυρηνική ενέργεια…

0πυρηνοκίνητοΠαγοθραυστικοΕπανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων περί μηδενικών εκπομπών αέριων του θερμοκηπίου από τα πλοία η «πρόταση» για πρόωση των πλοίων με πυρηνική ενέργεια.

Φορτιστές για πλοία από ΑΠΕ

0StillstromΗ υπεράκτια εταιρεία φόρτισης της Maersk, Stillstrom, και το λιμάνι του Aberdeen υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) για την εκπόνηση κοινής μελέτης σκοπιμότητας σε έναν κόμβο φόρτισης που θα χρησιμοποιεί υπεράκτια αιολική ενέργεια ή άλλη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την τροφοδοσία σκαφών σε ετοιμότητα εκτός του λιμένα.

Κέρδη για την ΖΙΜ

0ZIMΗ ZIM ανέφερε καθαρά κέρδη 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που τη βοήθησε να επιτύχει ένα εντυπωσιακό σύνολο αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

SEAtizens Watch: Νέα δωρεάν εφαρμογή για όλους κατά της θαλάσσιας ρύπανσης

0θαλΤηλΔιαθέσιμη σε όλους είναι η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή SEAtizens Watch για tablet ή/και κινητά τηλέφωνα (Android και iOS) με σκοπό να ενισχυθεί η συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών για θαλάσσια είδη ή ορατές μορφές ρύπανσης μέσω λήψης φωτογραφιών, είτε από την ακτή είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με κάποιο πλωτό μέσο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter