Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δύο εκρήξεις κοντά σε εμπορικό πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης

0σκαφΒρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, η UKMTO, ανακοίνωσε σήμερα πως πλοίο που βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια από την Αλ Μόχα της Υεμένης την ενημέρωσε ότι ακούστηκαν δυο εκρήξεις σε μικρή απόσταση από αυτό, αλλά ούτε το σκάφος ούτε το πλήρωμα δεν έπαθαν τίποτα και συνεχίζει το δρομολόγιο προς το επόμενο λιμάνι του.

Παράδοση – Παραλαβή Καθηκόντων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

0Παραλ1Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά και τον νέο Υφυπουργό Στέφανο Γκίκα.

Public Threat Circular

0σκαφΟ Ambrey εξέδωσε χθες μια «δημόσια εγκύκλιο απειλής» που παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες και προειδοποιήσεις με βάση την ανάλυσή της για το περιστατικό με το bulker Tutor.

Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που επλήγη από τους Χούθι

0σκαφΤο πλήρωμα του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Tutor, το οποίο έχει υποστεί ζημιές από επίθεση των μαχητών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόκειται να διασωθεί εντός της ημέρας, αν και εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός ναυτικού, ανακοινώθηκε σήμερα από τις Φιλιππίνες.

Η INTERCARGO καταδικάζει τις θανατηφόρες επιθέσεις σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου

intercargo 00Μετά την είδηση ότι ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά στις τελευταίες επιθέσεις των Χούτι σε εμπορικά πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, η INTERCARGO, η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου, εκφράζει την ειλικρινή της συμπάθεια στους ναυτικούς, τις οικογένειές τους και τις εταιρείες εκμετάλλευσης πλοίων που έχουν βιώσει αυτές τις επιθέσεις.

Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά σε πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον ουκρανικού πλοίου

0Houthisoldier28Ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον ουκρανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

INTERCARGO - Bulk Carrier Casualty Report: Βελτιώνεται η ασφάλεια

0Δημήτρης ΦαφάλιοςΤα ετήσια στοιχεία ατυχημάτων από την INTERCARGO, τη Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου, υπογραμμίζουν τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων ασφάλειας του τομέα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter