Πεμ08272026

Last updateΠεμ, 27 Αυγ 2026 7pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αύξηση στο εθνικό νηολόγιο τον Ιούνιο κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ

0GREEK FLAG SHIPΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ1 και άνω) για τον μήνα Ιούνιο 2026. Ειδικότερα:

Συνεδριάσεις ITF της Ομάδας Δράσης για το Καμποτάζ & της Κοινής Ομάδας Δράσης για το Καμποτάζ και τις Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις

0ΙΤΦ SmallΠραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Αυγούστου στο Λονδίνο οι Συνεδριάσεις ITF της Ομάδας Δράσης για το Καμποτάζ καθώς και της Κοινής Ομάδας Δράσης για το Καμποτάζ και τις Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις στις οποίες η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Capt. Εμμανουήλ Τσικαλάκη.

Δεν προλαβαίνουν...

0Hengli Heavy IndustriesΔεν προλαβαίνουν να κτίζουν πλοία.

ΠΝΟ: Ζητούνται λύσεις σε τρία προβλήματα

0πνοΣυναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ζητά με επιστολή της η ΠΝΟ, προκειμένου να λυθούν τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς.

Ομάν και Ιράν ελπίζουν να ανακοινώσουν σύντομα προσωρινό διάδρομο ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

0OrmuzΟ υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Μπαντρ Αλμπουσάιντι δήλωσε την Τρίτη από την Τεχεράνη ότι ελπίζει πως σύντομα η χώρα του και το Ιράν θα ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός προσωρινού διαδρόμου ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από εβδομάδες συζητήσεων.

Μ. Τραυλού: Η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας δεν μπορεί να επιτευχθεί ερήμην της ναυτιλίας

0IMO25αΟ τομέας της ναυτιλίας αποτελεί το 2-3% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου - περίπου το ίδιο με την πέμπτη χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές στον κόσμο, την Ιαπωνία.

Έξι μήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή: 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα» στο Ορμούζ

0OrmuzΤο στρατηγικής σημασίας στενό του Ορμούζ έχει βρεθεί τους έξι μήνες του πολέμου στον οποίο αναμετρώνται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με το Ιράν στην καρδιά της σύγκρουσης και πολλά εμπορικά πλοία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter