Τρι06152021

Last updateΔευ, 14 Ιουν 2021 5pm

ΟΛΘ: Προχωρά η διαδικασία για την πώληση του 67%

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται και τα τελευταία έγγραφα που όφειλε να παραδώσει η κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd, σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αν οι νομικοί του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώσουν ότι στα έγγραφα που κατατέθηκαν από την κοινοπραξία δεν υπάρχουν κενά, τότε ο φάκελος μεταβιβάζεται άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Από τη στιγμή που θα σταλούν τα έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η διαδικασία των ελέγχων ολοκληρώνεται κατά κανόνα εντός μηνός, ώστε στη συνέχεια ο φάκελος να περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα πρέπει να ανάψει με τη σειρά της το «πράσινο φως», προτού η διαδικασία προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.
Σε ομιλία του στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο συντονιστής της κοινοπραξίας Σωτήρης Θεοφάνης, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι -μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών- ο επενδυτής θα εγκατασταθεί στο λιμάνι μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2018.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter