Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όλα προς τα επάνω…

box trader 1Χρεώσεις Peak Season, η κρίση της Ερυθράς, η αναζήτηση TEU’s, οι ναύλοι που επιστρέφουν στα εξαψήφια νούμερα, οι δείκτες, οι διαταραχές χρονοδιαγράμματος, η συμφόρηση.

Μειώθηκαν οι απώλειες εμπορευματοκιβωτίων στις θάλασσες

0κουτιά στη θαλασσαΣύμφωνα με στοιχεία του World Shipping Council για δεύτερη συνεχή χρονιά ότι ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που χάνονται στη θάλασσα έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησής τους, σημειώνουν πρόοδο στη διαχείριση παραμετρικών κυλιόμενων και άλλων κινδύνων από τη φόρτωση έως την κατάλληλη ασφάλιση των κιβωτίων.

Χρεώσεις Peak Season…

0Containers stackedΗ Hapag-Lloyd και η CMA CGM, ανακοίνωσαν νέες προσαυξήσεις περιόδου αιχμής για αποστολές που προέρχονται από την Ασία.

CPPI : Κυρίαρχα τα Ασιατικά λιμάνια

0Σιγκαπούρη6aΟ νεότερος παγκόσμιος δείκτης απόδοσης λιμένων εμπορευματοκιβωτίων (CPPI) αποκάλυψε ότι τα λιμάνια της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας διακρίθηκαν το 2023, καταλαμβάνοντας 13 από τις 20 πρώτες θέσεις.

Κυριαρχία των megamaxes

0Cosco Shipping Ο αριθμός των πλοίων των 18.000 TEU και άνω έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια TEU, λόγω σημαντικών παραγγελιών κατά τη διάρκεια της έκρηξης του Covid, σύμφωνα με την έκθεση του Alphaliner.

Συμφόρηση λιμένων: Φόβοι για τσουνάμι…

0Containers stackedΑκυρώσεις δρομολογίων, αναμονές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έξω από κομβικά λιμάνια, αγωνία και φόβοι στο κόσμο του εμπορίου για τσουνάμι καθυστερήσεων στα λιμάνια που θα επιφέρουν νέο κύκλο με σταλίες.

Έτος κατανάλωσης

0Containers stackedΗ αύξηση της κατανάλωσης πριν και μετά την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κίνα, η απεργία των καναδικών σιδηροδρόμων και οι ανησυχίες σχετικά με τη σύγκρουση εργασίας-διαχείρισης στα λιμάνια των ΗΠΑ συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη άνοδο των ναύλων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Korea Ocean Business Corporation (KOBC).

«Αγαπούν» τις κρίσεις…

box trader 1Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Και για τους liners δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Μαζικές αυξήσεις

0koytiΟι μαζικές αυξήσεις στις τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τις 2 Μαΐου είναι συνέπεια της συμφόρησης των ασιατικών λιμένων, της ζήτησης εισαγωγών από τις ΗΠΑ, της μειωμένης χωρητικότητας Ασίας προς Ευρώπη και των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών κινδύνων που παρατηρούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τα ποσοστά στα ύψη κατά 28,8% σε δύο εβδομάδες.

Η κρίση της Ερυθράς απορρόφησε TEU’s

box trader 1Παρά τις παραδόσεις ρεκόρ νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέτος και τα 1,14 εκατομμύρια TEU που έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής, η κρίση της Ερυθράς Θάλασσας έχει απορροφήσει όλη τη διαθέσιμη χωρητικότητα.

Πρωτιές…

0ΛίσταΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των κινεζικών λιμένων έφτασε τα 76,7 εκατομμύρια TEU το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο «πανικός» της αγοράς…

box trader 1Ο «πανικός» της αγοράς για τη διασφάλιση διαθεσιμότητας χώρου σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έστειλε τον δείκτη Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022, σημειώνοντας άνοδο 18,8% μετά τις διακοπές της περασμένης εβδομάδας για να φτάσει σε υψηλό 20 μηνών σύμφωνα με την Linerlytica.

Υπερπροσφορά;

0koytiΘα επιφέρει αλλαγές στην στρατηγική των carriers όσον αφορά στις τιμολογήσεις διαμετακόμισης η υπερπροσφορά χωρητικότητας το τρέχον έτος ή όχι;

Οι τιμές spot box αυξάνονται…

0koytiΟ Drewry διαπίστωσε σε ανάλυσή του ότι οι τιμές spot box αυξάνονται απότομα αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με την αρχή της πανδημίας COVID-19.

«Ψωνίζουν» οι Αμερικανοί καταναλωτές

0Containers stackedΠάνω από τα 2 εκατομμύρια TEU’s θα κυμανθεί ο μηνιαίος όγκος των εμπορευματοκιβωτίων στα μεγάλα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ σύμφωνα με υπολογισμούς της National Retail Federation (NRF).

Boxships: Βελτίωση της αξιοπιστίας παρά την κρίση στην Ερυθρά

box trader 1Τέσσερις μήνες μετά τις εκτροπές της Ερυθράς Θάλασσας, η ναυτιλία τακτικών γραμμών φαίνεται να έχει απορροφήσει τις διαταραχές με τους μεγάλους μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων να παρουσιάζουν την πρώτη ανοδική κίνηση σε πέντε μήνες για την αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος προσεγγίσεων στα λιμάνια.

Το «κουτί» που άλλαξε τον κόσμο

0koytiΜια εφεύρεση του περασμένου αιώνα ήταν η αιτία μιας θεαματικής αλλαγής στην διακίνηση φορτίων σε ξηρά και θάλασσα.

«Ξοδεύουν» οι Αμερικανοί

0koytiΣύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση της  οι καταναλωτές στις ΗΠΑ εξακολουθούν να ξοδεύουν περισσότερα από ό, τι πριν από την πανδημία, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη έχει μειωθεί σε λίγο λιγότερο από 5%.

Ανεβοκατεβαίνουν… οι δείκτες

0Containers stackedΟι δείκτες απόδοσης λιμένων εμπορευματοκιβωτίων παρουσιάζουν μικτές τάσεις παγκοσμίως.

«Φταίνε» τα… γεωπολιτικά

0hamburgΤο «σουέλ» της παγκόσμια οικονομικής δραστηριότητας αντικατοπτρίζεται στην ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας, με τους τερματικούς σταθμούς στις αναδυόμενες οικονομίες να αρχίζουν να ανεβαίνουν στην κατάταξη υποσκελίζοντας μεγάλα λιμάνια καθώς οι «περιφερειακοί» λιμένες γίνονται πιο σημαντικοί.

Αυξήσεις…

0koytiHapag-Lloyd, MSC και CMA CGM έχουν ανοίξει το «χορό» των αυξήσεων στους ναύλους μεταξύ Ασίας – Ευρώπης αλλά και Δυτικής Αφρικής εν μέσω συζητήσεων για μείωση των επιτοκίων, των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, και Ερυθρά Θάλασσα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter