Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

«Μπουκώνουν» τα Γερμανικά λιμάνια

0Containers stackedΤα λιμάνια της Γερμανίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση, ενώ τα ευρωπαϊκά λιμάνια σταθεροποιούνται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων της κινητικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων.

Ευοίωνοι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία

0ψυγειο κουτίΕυοίωνοι οι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων του Drewry.

Πρωτιά της PSA International

0koytiΗ PSA International στέφθηκε και πάλι ως ο κορυφαίος διαχειριστής τερματικού σταθμού διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση ανασκόπησης και πρόβλεψης των παγκόσμιων φορέων εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του Drewry.

ΗΠΑ – Εφοδιαστική: Στην ξηρά τα… προβλήματα

0koytiΣτην ξηρά μεταφέρονται πλέον τα προβλήματα στην εφοδιαστική των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο χρόνος παραμονής των κατάπλων στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022 - όταν μειώθηκε στις 7,5 ημέρες στα μέσα Ιουνίου.

Βελτίωση του reliability…

0koytiΗ αξιοπιστία του παγκόσμιου χρονοδιαγράμματος «φαίνεται να έχει σπάσει την τάση που παρατηρείται από την αρχή του τρέχοντος έτους», με την αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος να αυξάνεται κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2022 στο 40,0%.

Ξεκίνησε από το Felixstowe;

0Containers stackedΣε «αναμμένα κάρβουνα κάθεται» η εφοδιαστική στην Ευρώπη καθώς το λιμάνι του Felixstowe φαίνεται ότι έδωσε το «εναρκτήριο λάκτισμα» σε ένα αγώνα των λιμενεργατών να βελτιώσουν τις αποδοχές τους εν μέσω ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων.

Απεργιακό κύμα απειλεί τα λιμάνια

0Containers stackedΟι διαπραγματεύσεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών σε λιμάνια της Β. Ευρώπης και της Βρετανίας δεν πάνε καλά γεγονός που καθιστά περισσότερο από ορατό ένα απεργιακό κύμα που θα κάνει άνω κάτω την εφοδιαστική.

Στοιχεία εξαμήνου : Αυξήθηκε η κίνηση στα Κινεζικά λιμάνια

0China Port cargo throughput Data June2022Τα λιμάνια σε ολόκληρη την Κίνα διακίνησαν συνολικά 142,3 εκατομμύρια TEU κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 3% σε ετήσια βάση.

Port Tangier αντί Algeciras

0κουτΜια «αθώα» κατά τα άλλα αλλαγή λιμένος σε λούπα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον απ άκρου σ΄ άκρο της εφοδιαστικής η οποία και «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα» το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας του EU ETS και του τι επακριβώς επιπτώσεις θα έχει στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμένων.

Θέμα ανταγωνισμού… και υψηλών τιμών διαμετακόμισης

0Containers stackedΤην αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει σε ευρωπαϊκό έδαφος για τους ελέγχους στις συμμαχίες- κοινοπραξίες ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ζήτησαν δέκα φορείς που εμπλέκονται στην εφοδιαστική θέτοντας επι της ουσίας με επιστολή τους προς την Ε.Ε. θέματος ανταγωνισμού.

«Εστίασε» στην Αλεξανδρούπολη το Economist

00Alexandroupoli limaniΣτην γεωστρατηγική, και όχι μόνο, «αξία» του λιμένα της Αλεξανδρούπολης εστίασε με άρθρο του το Economist καθώς βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Χάος στον ορίζοντα…

0Containers stackedΜπορεί το ενεργειακό να έχει κλέψει την επικαιρότητα αλλά η εφοδιαστική φοβάται πλέον βάσιμα ότι θα πρωταγωνιστήσει λίαν προσεχώς εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων λιμενεργατών αλλά και των σιδηροδρομικών σε Γερμανία και Βρετανία.

Διεκδικούν την πρώτη δεκάδα…

0Drewry table 1 600x556Τα στοιχήματα ξεκίνησαν για την πρώτη δεκάδα της κατάταξης των λιμένων στον κόσμο για το τρέχον έτος.

Από την έλλειψη στο… πλεόνασμα TEU’s

0Containers stackedΑπό την έλλειψη στο... πλεόνασμα TEU’s. Ο Drewry εκτιμά ότι έως και 6 εκατομμύρια TEU’s πλεονασματικών εμπορευματοκιβωτίων υπάρχουν τώρα στην παγκόσμια δεξαμενή εξοπλισμού.

«Προσεύχονται» στο Joe…

0Joe Biden MS TTΗ ΣΣΕ έχει λήξει την 1η Ιουλίου αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ International Longshore and Warehouse Unionκαι Pacific Maritime Association δεν έχουν δείξει σημεία σύγκλισης στον ορίζοντα.

Σιδηροδρομικώς…

0τραίνοφορτηγόΣιδηροδρομικώς... Η Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη, το πέρας της οποίας δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της σιδηροδρομικής κάλυψης των ελληνικών λιμένων του άξονα της Εγνατίας εξ αιτίας του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία.

Τα τραίνα «ανεβάζουν» τα Ιταλικά και Ισπανικά λιμάνια

0MAERSK trainΒαλένθια και Γένοβα, Τεργέστη, Αγκόνα. Τέσσερα λιμάνια που έχουν το τελευταίο διάστημα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των αναλυτών «δείχνει» το ενδιαφέρον μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για απολήξεις «γραμμών» στην Μεσόγειο δυτικότερα... του Πειραιά.

«Αρόδο» στην Β. Θάλασσα

0Containers stackedΕντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο άμμεσο μέλλον σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνια της Β. Θάλασσας.

EU ETS: Κρίσιμη η αυριανή για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμένων

0koytiΈντονος προβληματισμός καταγράφεται στα ευρωπαϊκά λιμάνια αναφορικά με τα προβλεπόμενα στο EU ETS καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος «μεταφοράς» από τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων των hub αλλά και των transit δραστηριοτήτων σε λιμάνια εκτός Ε.Ε..

Κολλημένο το 2% της παγκόσμιας χωρητικότητας φορτίου

0goods blocked en ktiΤο 2% της παγκόσμιας χωρητικότητας φορτίου έχει πλέον κολλήσει στη Βόρεια Θάλασσα και δεν μπορεί να φορτωθεί ή να εκφορτωθεί.

Δέκα δις δολάρια απώλειες

0koytiΚοντά στα 10 δις δολάρια είναι σωρευτικά οι απώλειες εσόδων για τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εξ αιτίας των καθυστερήσεων και συνακόλουθα της αξιοπιστίας στους χρόνους που τα πλοία εκτελούν τις «λούπες» τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter