Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Ρεκόρ εισαγωγών και κίνησης στα Αμερικανικά λιμάνια

0koytiΗ κρίση γεννά ευκαιρίες. Τα Αμερικανικά λιμάνια μετά τα lockdown και την ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης καταγράφουν ρεκόρ εισαγωγών και κίνησης παρά τις καθυστερήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Μπούκωσαν» τα λιμάνια στην Β. Ευρώπη- Φαινόμενο «ντόμινο»

0koytiΕντείνεται η ανησυχία σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις αναλυτών για φαινόμενο «ντόμινο» στο λιμενικό σύστημα με πολύωρες καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ζημιά κοντά στα 2 δις δολάρια…

0Containers stackedΚοντά στα 2 δις δολάρια αποτιμάται η ζημιά στο εισαγωγικό εμπόριο που μπορεί να προκληθεί από τις καθυστερήσεις στο λιμάνι Felixstowe σύμφωνα με αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Drewry: Τέλος του 2022 και… βλέπουμε

0drewryΔεν «βλέπει» εξομάλυνση στην παγκόσμια εφοδιαστική πριν τα τέλη του 2022 ο Drewry.

Συμπεράσματα 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου: Διοίκηση, Οργάνωση & Ανάπτυξη των Λιμένων

0οληγ1Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου Επιστημονικού συνεδρίου με θέμα την ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ, που διοργανώθηκε από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και το ΠΑ.Δ.Α. (Π.Μ.Σ. Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων), του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Ηγουμενίτσα τις 15-17 Σεπτεμβρίου 2021, η επιστημονική επιτροπή εξήγαγε μία σειρά συμπερασμάτων, τα οποία αποτυπώνονται συνοπτικά ως εξής:

Χειροτερεύει η συμφόρηση στα Αμερικανικά λιμάνια

0κουτΗ συμφόρηση που μαστίζει τα μεγάλα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ αρχίζει να εξαπλώνεται στους τερματικούς σταθμούς της ανατολικής και της ακτής του Κόλπου, καθώς συσσωρεύεται συσσώρευση πλοίων στην ανατολική ακτή.

Η λύση στο data visibility;

0data visibilityΚαθώς δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλλά και οι καθυστερήσεις στα Αμερικανικά λιμάνια η αρχή του inland port της Γιούτα «έριξε στο τραπέζι» των συζητήσεων το θέμα της βελτίωσης του data visibility.

Ελαφρά αύξηση…

0China Port cargoΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα από την περίοδο Ιανουαρίου έως Αυγούστου 2021 αυξήθηκε με ετήσια αύξηση 11,1% σύμφωνα με τον Ningbo Containerised Freight Index.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, οι λιμένες της Κίνας διακίνησαν συνολικά 186,7 εκατομμύρια TEU’s, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 11,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.

«Πνίγουν»... τα ευρωπαϊκά λιμάνια τα κενά «κουτιά»

0Containers stackedΗ ανισορροπία του ισοζυγίου εισαγωγών προς εξαγωγές «φωτογραφίζεται» ως υπεύθυνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά λιμάνια όπου οι χώροι εναπόθεσης κενών εμπορευματοκιβωτίων έχουν φτάσει στα όριά τους.

«Τραίνο» πάει… το Κίνα- Ευρώπη

0Kina trenoΟ σιδηροδρομικός «δρόμος του μεταξιού» δημιουργεί νέα δεδομένα στις συνδυασμένες μεταφορές καθώς η δυναμική των σιδηροδρομικών μεταφορών από Κίνα προς Ευρώπη και αντίστροφα «αποκαλύπτεται» μέσα από μία σειρά στοιχεία.

Όχι το 2022 αλλά το 2023…

0koytiΤο σενάριο εφιαλτικότερο όλων των άλλων.

Η πανδημία ευνοεί τις κυβερνοεπιθέσεις

0κυβερνοεπίθεσηΗ ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά την διάρκεια της πανδημίας αύξησε σημαντικά τους κινδύνους εκδήλωσης κυβερνοεπιθέσεων σε λιμάνια και ναυτιλιακές εταιρίες.

Στοιχεία τριμήνου για την κίνηση στα λιμάνια από την ΕΛΣΤΑΤ

0επιβατεςΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες του α΄ τριμήνου 2021. Ειδικότερα:

Søren Toft: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιβραδυνθεί η ζήτηση

MSC container 1Η κατάσταση που επικρατεί στην εφοδιαστική θα εξομαλυνθεί όταν επιβραδυνθεί η ζήτηση υποστήριξε ο chief executive της MSC, Søren Toft μιλώντας στην London International Shipping Week.

Αιτία ατυχημάτων η ακατάλληλη συσκευασία

0κουτί θαλασσαΣυζητήσεων συνέχεια μετά από τα ατυχήματα με καταστροφές φορτίων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα με την πλέον γνωστή εκείνη της ανάφλεξης και βύθισης πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από διαρροή χημικών προϊόντων.

Δεκατέσσερα δις δολάρια…

0Containers stackedΑίσθηση έχουν προκαλέσει στοιχεία ανάλυσης για τις πιθανές επιπτώσεις στην εφοδιαστική από το «ολιγοήμερο» κλείσιμο δυο εκ των κομβικών λιμένων της Κίνας.

Τα «παγώνουν» είπαν… αλλά

0Containers stackedΤη θέση τους στον εκ νέου προβληματισμό έδωσαν οι αρχικές «χαρούμενες» εκτιμήσεις και προβλέψεις ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο εκτοξευμένο στην... στρατόσφαιρα κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στο «παιχνίδι» των τραίνων εισέρχεται και η Ουγγαρία

0HHLAΗ μία μετά την άλλη διαδέχονται οι σιδηροδρομικές επενδύσεις επι ευρωπαϊκού εδάφους με προφανή στόχο την αξιοποίηση της «διάθεσης» της Κίνας να αναπτύξει δυναμικά τις σιδηροδρομικές μεταφορές από και προς την ΕΕ και με τα τραίνα.

Μετά την CMA CGM και η Hapag-Lloyd «παγώνει» τα τιμολόγια

0koytiΣτροφή στην τιμολογιακή πολιτική εν μέσω προβληματισμού σε παγκόσμια κλίμακα για το τελικό κόστος των προϊόντων, την αγοραστική δύναμη του μέσου καταναλωτή αλλά και τους ελέγχους που έχουν αρχίσει σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη ρυθμιστικές αρχές;

Συντομεύοντας την απόσταση μεταφοράς κατά 20 έως 22 ημέρες…

0Kina trenoΗ Κίνα έχει στρέψει για τα καλά το ενδιαφέρον της στις σιδηροδρομικές μεταφορές και στις συνδυαστικές δυνατότητες τους με άλλα μέσα μεταφοράς για ταχύτερες διακινήσεις φορτίων.

Βασίλης Κορκίδης: «Η εισαγόμενη ακρίβεια βλάπτει σοβαρά αγορά και καταναλωτές»

korkidisΤοποθέτηση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη στα ΜΜΕ: Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών που αναπόφευκτα πέρασαν και το κατώφλι της ελληνικής αγοράς προβληματίζουν παραγωγούς, εισαγωγείς και εμπόρους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter