Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Κινούνται πτωτικά…

0koytiΤο ενεργειακό, ο πληθωρισμός, η σύρραξη Ρωσίας Ουκρανίας, η μείωση της αγοραστικής διάθεσης και δυνατότητας, το μετά COVID σύνδρομο.

«Ναυμαχία» ναυλωτών – μεταφορέων και στο βάθος ύφεση

0Containers stackedΤα άδεια «κουτιά», το πλεονάζον δυναμικό, οι δείκτες των οικονομικών προβλέψεων δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα» σύμφωνα με αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

«Κουτιά»: Πέφτουν οι όγκοι, πέφτουν οι ναύλοι

0Containers stackedΔιόρθωση ή προάγγελος ύφεσης; Το ερώτημα αυτό φαίνεται πως ταλανίζει αναλυτές της αγοράς των εμπορευματοκιβωτίων που βλέπουν τους δείκτες να έχουν λάβει την κατιούσα.

Προβληματισμός για τα lockdown

0koytiΣτα αλλεπάλληλα lockdown στα Κινεζικά λιμάνια επιρρίπτει ευθύνες η εφοδιαστική για τις καθυστερήσεις στην διακίνηση φορτίων αλλά και τις αναμονές πλοίων έξω από τα λιμάνια.

Στη «μάχη» για την απανθρακοποίηση τα μη εμπορικά δεδομένα

0document digitalΤα μη εμπορικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με τα διακινούμενα φορτία μεταξύ λιμένων και με την εμπλοκή της εφοδιαστικής φαίνεται ότι λίαν προσεχώς θα «πέσουν στην μάχη» για την απανθρακοποίηση των λιμένων.

«Φρενάρισμα» του παγκόσμιου εμπορίου αποκαλύπτουν τα «κουτιά»

0koyti«Φρενάρισμα» του παγκόσμιου εμπορίου αποκαλύπτουν τα στοιχεία που αναφέρονται στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις μεγάλες διεθνείς γραμμές γεγονός που αποτυπώνεται και στους επι μέρους δείκτες.

Η πρωτιά της Σαγκάης

0Σαγκάη1Το λιμάνι της Σαγκάης διατηρεί την πρωτιά του ως το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων με τις καλύτερες επιδόσεις της Κίνας, παρά τη μείωση της διακίνησης κουτιών για τον μήνα Αύγουστο.

Την «ανάσα» του Ningbo «νοιώθει» η Σιγκαπούρη

0koytiΚούρσα σε εξέλιξη για τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των λιμένων στην Ασία. Το λιμάνι Ningbo-Zhoushan της Κίνας καταγράφει δυναμική ανάπτυξη στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς πλησιάζει τη Σιγκαπούρη το οποίο επί του παρόντος είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Πτωτικά κινούνται οι ναύλοι της spot αγοράς

0Containers stackedΟι ναύλοι spot για φορτία εμπορευματοκιβωτίων εκτός Κίνας έκαναν ένα ακόμη βήμα προς τα κάτω αυτή την εβδομάδα, με τον Δείκτη Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων της Σαγκάης να υποχωρεί κατά 10% για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, επεκτείνοντας την πτώση που έχει δει τους συντελεστές να μειώνονται κατά περισσότερο από το ήμισυ από την αρχή του έτους.

Πτώση στους όγκους λόγω… lockdown

0Containers stackedΤα κινεζικά λιμάνια έχουν δει μια πτώση του όγκου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς περισσότερες πόλεις έχουν επιβάλει περισσότερα lockdown εν μέσω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Αποκλιμάκωση…

0koytiΟι ναύλοι spot των εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν την κατιούσα, με τον Δείκτη Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων της Σαγκάης να έχουν υποχωρήσει κατά 10% αυτή την εβδομάδα.

Κατάλληλο το shore power για μικρά… λιμάνια

0cold ironingΑνατροπή στα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα όσον αφορά στην από ξηράς παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε πλοία που ελλιμενίζονται έφεραν στοιχεία της μελέτης moLa που παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο e4ports στο Αμβούργο την περασμένη εβδομάδα.

Αποκλιμακώνεται η συμφόρηση

0Containers stackedΑποκλιμακώνεται η συμφόρηση στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι σχετικοί δείκτες με τα Γερμανικά αλλά και τα Ολλανδικά λιμάνια να διατηρούν υψηλότερα ποσοστά.

Αμβούργο- Halkali σιδηροδρομικώς

0Hamburg Rail TerminalΑναβίωση ενός παλαιότερου σχεδιασμού ή απλά μια εξέλιξη ακόμη στις συνδυασμένες μεταφορές;

Γερμανία: Οικονομικό «πονοκέφαλο» προκαλεί η πτώση της στάθμης του Ρήνου

0duisburg1Πέρα από την εφοδιαστική που αντιμετωπίζει σοβαρότατα πλέον προβλήματα εξ αιτίας της μείωσης της στάθμης του ποτάμιου συστήματος στην Β. Ευρώπη η Γερμανία «βλέπει» και τις οικονομικές συνέπειες από την ξηρασία.

Πίσω από την Ταγκέρη και τη Βαλένθια ο Πειραιάς

0Piraeus cropΣτην Τρίτη θέση της μεσογειακής κατάταξης των λιμένων εμφανίζει τον Πειραιά ανάλυση των Lloyd’s List της κατάταξης των 100 πλέον δραστήριων λιμένων για το 2021.

«Μπουκώνουν» τα Γερμανικά λιμάνια

0Containers stackedΤα λιμάνια της Γερμανίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση, ενώ τα ευρωπαϊκά λιμάνια σταθεροποιούνται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων της κινητικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων.

Ευοίωνοι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία

0ψυγειο κουτίΕυοίωνοι οι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων του Drewry.

Πρωτιά της PSA International

0koytiΗ PSA International στέφθηκε και πάλι ως ο κορυφαίος διαχειριστής τερματικού σταθμού διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση ανασκόπησης και πρόβλεψης των παγκόσμιων φορέων εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του Drewry.

ΗΠΑ – Εφοδιαστική: Στην ξηρά τα… προβλήματα

0koytiΣτην ξηρά μεταφέρονται πλέον τα προβλήματα στην εφοδιαστική των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο χρόνος παραμονής των κατάπλων στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022 - όταν μειώθηκε στις 7,5 ημέρες στα μέσα Ιουνίου.

Βελτίωση του reliability…

0koytiΗ αξιοπιστία του παγκόσμιου χρονοδιαγράμματος «φαίνεται να έχει σπάσει την τάση που παρατηρείται από την αρχή του τρέχοντος έτους», με την αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος να αυξάνεται κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2022 στο 40,0%.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter