Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικά λιμάνια: Έσπασε το «όριο» των 200 εκατομμυρίων TEU’s – Ρεκόρ οκταμήνου

0ΚινΛιμ4Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των κινεζικών λιμένων από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023 έφτασε τα 203,7 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 4,8% ενώ ο όγκος φορτίου των κινεζικών λιμένων ήταν 1,11 εκατομμύρια τόνοι, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε ετήσια βάση.

Ανακηρύχθηκε κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο για 10η συνεχή χρονιά η Σιγκαπούρη

0Σιγκαπούρη6aΗ Σιγκαπούρη κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκθεση Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index (ISCDI) για 10η συνεχόμενη χρονιά.

«Φταίνε» οι καταναλωτικές συνήθειες…

0Containers stackedΟι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν και τα δεδομένα στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Αυξήθηκε η διακίνηση επιβατών, εμπορευμάτων και οχημάτων στα λιμάνια

0επιβατεςΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες του α΄ τριμήνου 2023. Ειδικότερα:

Τα κενά» η χρυσή εβδομάδα και το φρενάρισμα…

box trader 1Οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων διατηρούν τα «κενά» δρομολόγια λόγω της μείωσης της ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων από και προς την Ασία καθώς πλησιάζουν οι διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας.

Βαλένθια: Πτωτικά οι εξαγωγικοί ναύλοι

0koytiΜειώθηκε κατά 6.75% το κόστος μεταφοράς από τη Βαλένθια τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Blank sailings 3%

box trader 1Στα «κενά δρομολόγια» εστιάζουν αναλυτές της αγοράς του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ενόψει και της Κινεζικής Golden Week.

Μειώθηκε το reliability

2Μ maersk mscΗ παγκόσμια αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος προσεγγίσεων boxships, η οποία μειώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, παρέμεινε στο 63,4% τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με τη Sea-Intelligence που δημοσίευσε το τεύχος 144 της έκθεσης Global Liner Performance (GLP), το οποίο περιλαμβάνει αριθμούς αξιοπιστίας χρονοδιαγράμματος έως τον Ιούλιο του 2023.

Πτώση 90%...

0EBIT TEU 768x333Η ναυτιλιακή αγορά φαίνεται να μετατοπίζεται σε μια κανονικότητα μετά την πανδημία, καθώς οι carriers αντιμετώπισαν μια ακόμη μείωση στα κέρδη τους σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Sea-Intelligence.

Shore Power: Σε αναζήτηση λύσης…

0Shore powerΣε αναζήτηση λύσης ως προς την εφαρμογή της από ξηρά ηλεκτροδότησης πλοίων βρίσκονται πολλά κομβικής σημασίας λιμάνια στην Ευρώπη και όχι μόνο.

«Θεαματική» μείωση…

0koyti«Θεαματική» μείωση στην κίνηση φορτίων κατά 26,4 % κατέγραψε τον Ιούλιο το λιμάνι του Long Beach.

Αναιμική αύξηση εισαγωγών στις ΗΠΑ «βλέπει» η NRF

0koytiΜετά από μήνες αναφοράς μειωμένων όγκων εμπορευματοκιβωτίων, η National Retail Federation αναφέρει ότι οι προσδοκίες της για τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ βελτιώνονται, με τον Αύγουστο να προβλέπεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο.

Κοντά στα 150 εκατομμύρια TEU το πρώτο εξάμηνο του έτους τα λιμάνια της Κίνας

0Containers stackedΣύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,8% σε ετήσια βάση (YoY) από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, ανερχόμενη συνολικά σε 149,2 εκατομμύρια TEU.

Xeneta: Σε χαμηλό διετίας οι ναύλοι

0koytiΟι ναύλοι «βυθίστηκαν» σε χαμηλό δύο ετών τον Ιούλιο, με τα τελευταία στοιχεία από τον δείκτη ναυτιλίας της Xeneta (XSI) να δείχνουν πτώση 9,5% από τον Ιούνιο.

«Γέφυρα» τα… λιμάνια

aerioi rypoi 0Τα λιμάνια φαίνεται ότι θα παίξουν το προσεχές διάστημα αποφασιστικό ρόλο στην πορεία επίτευξης των στόχων που έχει θέσει ο ΙΜΟ για το περιβάλλον και τους αέριους ρύπους.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ παραμένουν σταθερά

0koytiΣύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Sea-Intelligence, τα αποθέματα των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά με αυξανόμενη τάση για χονδρική και λιανική πώληση.

661 «κουτιά» χάθηκαν στη θάλασσα το 2022

0κουτιά στη θαλασσαΤο World Shipping Council (WSC) δημοσίευσε τον περασμένο μήνα την ετήσια έκθεσή του σχετικά με τα εμπορευματοκιβώτια που χάνονται στη θάλασσα, αποκαλύπτοντας θετικές εξελίξεις στην ασφάλεια των εμπορευματοκιβωτίων στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία τακτικών γραμμών.

Πτώση κερδών κατά 81%

0Containers stackedΤουλάχιστον θεαματικές μπορεί να χαρακτηριστούν οι απώλειες στην κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022.

Σε επίπεδα 2019…

0koytiΟι έμποροι λιανικής συνεχίζουν να αναμένουν χαμηλότερους όγκους εισαγωγών, σημειώνοντας ότι τα επίπεδα αποστολής εμπορευματοκιβωτίων έχουν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα και είναι πιθανό να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα.

Κοντά στα 100 εκατομμύρια TEU…

0πινακαςΚίναΣύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, τα λιμάνια της Κίνας σημείωσαν αύξηση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023 φθάνοντας τα 95,4 εκατομμύρια TEU αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 4,8%.

Πέφτουν οι ναύλοι στα «κουτιά»

0koytiΟ Μάϊος ήταν ο ένατος κατά σειρά μήνας που καταγράφηκε πτώση των ναύλων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter