Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Και το 2023…

0Containers stackedΟι τιμές διαμετακόμισης θα παραμείνουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και το 2023.

Ασία-Ευρώπη: «Τραβάνε» χρονικά οι λούπες

0koytiΕντείνονται οι φόβοι για το ενδεχόμενο να συμβούν προσεχώς χαοτικές καταστάσεις σε Ευρωπαϊκά λιμάνια στην περίπτωση που η Κίνα «απελευθερώσει» δυναμικό που τώρα είναι καθηλωμένο στα λιμάνια λόγω των αυστηρών lockdown.

Η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ «περνά» από τα λιμάνια

0koytiΓια μία ακόμη φορά επαναβεβαιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος των λιμανιών επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ κατά την διάρκεια των εργασιών του TrainForTrade, της UNCTAD που πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στο Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.

Βελτιώθηκε το reliability…

0Containers stackedΒελτίωση της αξιοπιστίας στα χρονοδιαγράμματα προσεγγίσεων των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνι «βλέπουν» στοιχεία αποτίμησης της Sea-Intelligence.

Εξομάλυνση από το 2023 και έπειτα…

0Containers stackedΣυγκλίνουσες τείνουν οι εκτιμήσεις ότι θα επέλθει σταδιακή εξισορρόπηση στις τιμές διαμετακόμισης από το 2023 και εντεύθεν υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρξει μία νέα ανατροπή στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό ή μία νέου τύπου πανδημία.

Επενδύει στις σιδηροδρομικές μεταφορές και η COSCO

0COSCO sea rail«Λύση» στις απαγορεύσεις διέλευσης φορτηγών οχημάτων από τα μέτρα κατά της πανδημίας και των προβλημάτων στην εφοδιαστική φαίνεται πως «βρήκε» η COSCO.

Προς τα επάνω…

0koytiΚαθώς οι τιμές των εμπορευματικών θαλάσσιων κατά κύριο λόγο μεταφορών συνεχίζουν να ανεβαίνουν η αγορά προεξοφλεί ότι και το 2022 θα είναι εξ ίσου κερδοφόρο για τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων μερικές εκ των οποίων ήδη έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία.

Καθυστερήσεις 7 με 9 ημέρες… εντός λιμένος

0ΣαγκάηΤα κομπιουτεράκια έχει «βγάλει η εφοδιαστική» στην προσπάθεια να «υπολογίσει τις καθυστερήσεις στις λούπες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συμπεριλαμβάνουν και την Σαγκάη.

Αυξάνει… η κίνηση στα Κινεζικά λιμάνια

0China Port cargo3Ουδεμία έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο για θέματα μεταφορών υπουργείο της Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας και τα οποία εμφανίζουν αύξηση της κίνησης στα Κινεζικά λιμάνια το πρώτο τρίμηνο.

Πτωτικά το transhipment για το Ρότερνταμ

0rotterdamΠτωτικά κινείται το transhipment για το λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το «κουτί» που «άλλαξε» τον κόσμο

0koytiΉταν 26 Απριλίου του 1956 όταν τα πρώτα 58 εμπορευματοκιβώτια φορτώθηκαν στο SS Ideal X, ένα μετατρεπόμενο πετρελαιοφόρο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε «συναγερμό» το FMC

0koyti«Καμπανάκι κινδύνου» για τις αμερικανικές εξαγωγές «χτύπησαν» τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του Federal Maritime Commission με το λιμάνι του Λος Άντζελες να αναφέρει ότι ο όγκος των εξαγωγών μειώθηκε περαιτέρω κατά 9% τον περασμένο μήνα και τις εξαγωγές της Β. Αμερικής να συρρικνώνονται κατά 10,9%.

Πτώση κοντά στο 3% για το παγκόσμιο εμπόριο

0δείκτηςΚιέλουΠτώση κοντά στο 3% για το παγκόσμιο εμπόριο σημειώνει για τον Μάρτιο ο Εμπορικός Δείκτης του Κιέλου.

Από το 2023 και βλέπουμε…

0Containers stackedΟι προβλέψεις για οποιαδήποτε επιστροφή στην κανονικότητα της συμφόρησης των λιμένων και της ναυτιλίας έχουν αναβληθεί για το 2023 και μετά..., καθώς οι εξωτερικές διαταραχές παρεμποδίζουν την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής.

Πόσο θωρακισμένα είναι τα ελληνικά λιμάνια απέναντι στις φυσικές καταστροφές και άλλου είδους έκτακτες καταστάσεις

0IGOUMENITSAΤην επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο για τη διαχείριση του κινδύνου που διατρέχουν τα λιμάνια από φυσικές καταστροφές, όπως και άλλες έκτακτες καταστάσεις, όπως ένας πόλεμος ή και μια πανδημία, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» και η ερευνητική μονάδα εδαφοδυναμικής και γεωτεχνικής σεισμικής μηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της πόλης (ΑΠΘ).

Ελαφρά… βελτίωση

0koytiΕλαφρά βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης αξιοπιστίας των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος είχε σε χαμηλό όλων των εποχών τον Ιανουάριο του 2022 φτάνοντας στο 30,9%.

Η συμφόρηση, τα φορτηγά και μία απεργία στον ορίζοντα…

0koyti«Πυκνώνουν τα σύννεφα» συμφόρησης σε κομβικά Κινεζικά λιμάνια καθώς το θέμα της εισόδου και εξόδου εμπορευματοκιβωτίων άρα και της εύρυθμης ροής στους χώρους εναπόθεσης φαίνεται να απορρυθμίζεται εξ αιτίας των αυστηρών μέτρων ελέγχου που έχει επιβληθεί στους οδηγούς φορτηγών οχημάτων με τα τέστ κατά της πανδημίας.

Ανεβαίνουν οι όγκοι στα Κινεζικά λιμάνια

0China Port cargo throughput Data FebruaryΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των κινεζικών λιμένων αυξήθηκε στα 43,6 εκατομμύρια TEU’s κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, σημειώνοντας αύξηση 2,9% από έτος σε έτος.

Επιπλέον 10.000 TEU’s στη θάλασσα

0MAERSK Κουτιά τραίνοΙσχυρές πιέσεις δέχεται η εφοδιαστική από την διακοπή της σιδηροδρομικής διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων δια μέσου Ρωσίας – Ουκρανίας λόγω της σύρραξης.

Ουρές… στα Κινεζικά λιμάνια

0Containers stackedΕπιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι της εφοδιαστικής για το ενδεχόμενο οι σοβαρές καθυστερήσεις στα Κινεζικά λιμάνια να ενεργοποιήσουν το φαινόμενο του ντόμινο στο παγκόσμιο λιμενικό σύστημα, το οποίο ακόμη «υποφέρει» από το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.

Μελέτη της ICAP CRIF : Οι συνθήκες Covid – 19 επηρέασαν αρνητικά και συρρίκνωσαν την αγορά των Third Party Logistics το 2020.

0global logisticsΟ κλάδος παροχής υπηρεσιών Logistics σε τρίτους αποτελείται από σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, οι οποίες είναι είτε αμιγείς επιχειρήσεις παροχής των εξεταζόμενων υπηρεσιών, είτε διαμεταφορικές που παρέχουν και υπηρεσίες 3PL.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter