Τρι05302023

Last updateΤρι, 30 Μαϊ 2023 7pm

Παγκόσμια πρεμιέρα: BMW και TYDE παρουσιάζουν το THE ICON

tydeΤο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών βρίσκεται σε εξέλιξη, και μια ιδιαίτερα θεαματική παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του λιμανιού της πόλης της νότιας Γαλλίας, αλλά εκτός μεγάλης οθόνης. Εκεί η μάρκα BMW και η κατασκευάστρια εταιρεία σκαφών TYDE παρουσίασαν το THE ICON, μία νέα πρωτοποριακή πρόταση για τη βιώσιμη κινητικότητα στο νερό. Το THE ICON είναι το πρώτο σκάφος του είδους που τροφοδοτείται με μπαταρία και συνδυάζει μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων με ένα όραμα πολυτέλειας που αγκαλιάζει την απόλαυση.
Με μήκος 13,15 μ. και μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβoυς, το THE ICON ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά σκαφών με ηλεκτρική κίνηση μέσω μπαταρίας. Η BMW είχε την ιδέα και την ανέπτυξε για αυτό το πρωτοποριακό συνεργατικό εγχείρημα. Το καινοτόμο project είναι το αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ ειδικών από αναρίθμητους κλάδους της κινητικότητας, με την ομάδα της BMW στο τιμόνι.
Τη σχεδίαση του THE ICON υπογράφουν οι δημιουργοί του κέντρου καινοτομίας Designworks, θυγατρικής του BMW Group που διαθέτει στούντιο στο Λος Άντζελες, το Μόναχο και τη Σαγκάη. Η ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας ανατέθηκε στην εταιρεία κατασκευής σκαφών TYDE. Το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες υψηλής τάσης που παρέχει η BMW i. Η θαλάσσια εμπειρία ταξιδιού που είναι προϊόν συνεργασίας ταλέντων συνοδεύεται από ένα αποκλειστικό soundtrack που εμπνεύστηκε ο βραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

MedCruise: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο

0medcruise62aΗ περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι βέλτιστες πρακτικές για τις κρουαζιέρες και πολλά άλλα θέματα που αφορούν στην σχέση των λιμένων και της κρουαζιέρας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στο πλαίσιο της 62ης γενικής συνέλευσης της MedCruise που γίνεται στην Κέρκυρα.

Το 2024 στην Κίνα η Royal Caribbean

0royal caribbeanΗ Royal Caribbean International ανακοίνωσε σχέδια για την επανέναρξη των κρουαζιέρων από την Κίνα από τον Απρίλιο του 2024.

Μια ανερχόμενη αγορά

0AbuDhabi2aΑνερχόμενο και πολλά υποσχόμενο για την αγορά της κρουαζιέρας φαίνεται να είναι το Abu Dhabi.

«Πέρασαν» στο κτίσιμο κρουαζιερόπλοιων Κινεζικές γιάρδες

0adora cruises logo‘Έχασαν και το τελευταίο «προπύργιο» τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία που μέχρι τώρα είχαν την αποκλειστικότητα στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων από τα Κινεζικά ναυπηγεία.

Μεγάλοι «παίκτες» στην κρουαζιέρα πολυτελείας

0MSCΜεγάλοι «παίκτες» εισέρχονται στην κρουαζιέρα πολυτελείας. Ο εν λόγω τομέας που έχει πλέον αναβαθμιστεί από τα μεγάλα γιότ σε κρουαζιερόπλοια φαίνεται ότι δημιουργεί το «δικό του» κοινό.

Η MSC Cruises κάνει τον Πειραιά home port για το MSC Musica

0Angelo Capurro MSC 070523Η MSC Cruises υποδέχθηκε χθες περίπου 200 μέλη της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο κρουαζιερόπλοιο MSC Musica, στο λιμάνι του Πειραιά, σε μια μεγάλη εκδήλωση με την οποία γιόρτασε την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου για το καλοκαίρι του 2023 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δοκιμαστικά ξεκινάει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Icon ofthe SeasΤο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο το Icon of the Seas ξεκινά θαλάσσιες δοκιμές τον Ιούνιο.

Μόνο πέντε… κρουαζιερόπλοια την ημέρα

0Juneau AlaskaΚαθώς καταγράφεται έκρηξη ενδιαφέροντος για κρουαζιέρες στην Αλάσκα το Juneau που αποτελεί δημοφιλές λιμάνι κρουαζιέρας συμφώνησε σε όρια που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την εισροή επιβατών κρουαζιέρας κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και να αντιμετωπίσουν τα παράπονα των κατοίκων σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις του υπερτουρισμού.

Εξήντα κρουαζιερόπλοια

0COSTAΕξήντα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια πρόκειται να προστεθούν από το 2023 έως το 2028, αυξάνοντας τον στόλο σε 499 κρουαζιερόπλοια.

Προσάραξη κρουαζιερόπλοιου

0κρο4Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο “MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, με 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος.

Float out για το Silver Nova

0floatoutH Silversea Cruises και το ναυπηγείο Meyer Werft γιόρτασαν το float out από το νέο πλοίο Silver Nova στο Papenburg της Γερμανίας, στις 28 Απριλίου 2023.

Νέο πρόγραμμα της Costa για Ελλάδα - Τουρκία

0costa smeralda 1H Costa ανακοίνωσε καινοτομίες στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της για το 2024, εγκαινιάζοντας ένα εντελώς νέο δρομολόγιο με προσεγγίσεις σε Ελλάδα και Τουρκία.

Τα μικρότερα νησιά στα ραντάρ των εταιρειών κρουαζιέρας πολυτελείας καθώς η τάση για μοναδικές εμπειρίες σε εναλλακτικούς προορισμούς κερδίζει έδαφος

0Day 2 Photo 1Οι εταιρείες κρουαζιέρας πολυτελείας στρέφουν την προσοχή τους σε μικρότερους, εναλλακτικούς προορισμούς, όπως προέκυψε από τις συζητήσεις στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε αυτό το διήμερο στη Θεσσαλονίκη. Ενώ τα mainstream λιμάνια θα έχουν πάντα ζήτηση, η τάση για μοναδικές εμπειρίες σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς κερδίζει έδαφος.

Ενισχύεται η ελκυστικότητα της Ελλάδας στην αγορά της κρουαζιέρας

0CLIA6 Καθώς η κρουαζιέρα συνεχίζει διεθνώς τη θετική αναπτυξιακή τροχιά της το 2023, το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο συγκεντρώνει τους ηγέτες του κλάδου από όλο τον κόσμο, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), την ηγετική φωνή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, για να τοποθετηθεί πάνω στα κύρια θέματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα διαμορφώσουν την ατζέντα του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Το 7Ο Posidonia Sea Tourism Forum συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη εκδήλωση του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη

0Day 1 Πάνω από 400 εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης για το διήμερο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιείται στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας για πρώτη φορά στην 12χρονη ιστορία του.

Κρουαζιέρα: «Ανεβαίνει» η Αλάσκα – Με 7 πλοία η Princess Cruises

0Majestic1Ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις κρουαζιέρες στην Αλάσκα.

AIDA Cruises: Σπουδαίο περιβαλλοντικό επίτευγμα σε γερμανικό λιμάνι

AIDA Sol LandΣτις 16 Απριλίου 2023, η AIDA Cruises γιόρτασε την έναρξη της φετινής σεζόν κρουαζιέρας με την ταυτόχρονη σύνδεση δυο κρουαζιερόπλοιων της του AIDAsol και AIDAmar με εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης από τη στεριά στο Rostock-Warnemünde.

Στο στόλο της Explora Journeys το Explora I

0Explora IaΣτις 8 Ιουλίου σε ειδική τελετή στην Civitavecchia της Ιταλίας θα ενταχθεί επίσημα στον στόλο της Explora Journeys το Explora I το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς της θαλάσσιες δοκιμές στις οποίες το υπέβαλαν οι τεχνικοί της Fincantieri.

Νέο ρεκόρ αναμένεται φέτος για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

0κρουαζιεραΣε ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, αναμένεται να κινηθεί εφέτος ο τομέας της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Η CLIA ξεναγεί φοιτητές τουρισμού στον κόσμο της κρουαζιέρας και γιορτάζει το 2023 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων»

0CLIA9aΤην ευκαιρία να επισκεφτούν το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI Cruises, στο Λιμάνι του Πειραιά, και να ενημερωθούν για τις προοπτικές απασχόλησης στην κρουαζιέρα και τις δράσεις του κλάδου που αφορούν τη βιωσιμότητα, είχαν φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του BCA College.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter