Σαβ06252022

Last updateΣαβ, 25 Ιουν 2022 4pm

Από τη ναυπηγική κλίνη στο… διαλυτήριο

0λήψη8844Σημεία των καιρών. Αυτό που προοριζόταν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο προετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι – σε διαλυτήριο.

51% αύξηση παρουσιάζουν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο

rodoskrouazierΗ τουριστική σεζόν με τις περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων την τελευταία δεκαετία τείνει να αναδειχθεί το 2022 για τη Ρόδο, δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεπεράσει τις αντίστοιχες του 2019 για το ίδιο χρονικό διάστημα (1/1-31/5) κατά 51%.

CLIA: Ο κλάδος της κρουαζιέρας επιδιώκει συνεργασία με κυβερνήσεις για την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα

0Pierfrancesco Vago CLIA1Οι ηγέτες του κλάδου της κρουαζιέρας που συγκεντρώνονται στη Γένοβα για την πρώτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του κλάδου αφιερωμένη στην απαλλαγή της κρουαζιέρας από τον άνθρακα, κάλεσαν τις κυβερνήσεις να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια δημιουργώντας το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο και προχωρώντας σε επενδύσεις που να ανταποκρίνονται στη δέσμευση του κλάδου να επιταχύνει την ανάπτυξη και την προσφορά βιώσιμων καυσίμων και τεχνολογιών για τις θαλάσσιες μεταφορές, που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου της ανθρακικά ουδέτερης κρουαζιέρας έως το 2050.

Στην ενεργό δράση όλο ο στόλος της Silversea

0Silversea33Ολόκληρος ο στόλος των 10 πλοίων της Silversea έχει πλέον επανέλθει σε υπηρεσία. Από τότε που το Silver Moon απέπλευσε για πρώτη φορά στις 18 Ιουνίου 2021, η Silversea ηγήθηκε της παγκόσμιας επανεκκίνησης της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας, καλωσορίζοντας με επιτυχία επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Η CLIA στα 27α Ποσειδώνια με ατζέντα αειφορίας και με τον «αέρα» της δυναμικής επανεκκίνησης της κρουαζιέρας

0CLIA AT POSIDONIA 2022 aΜε τα 27α Ποσειδώνια να υποδέχονται και πάλι στην Αθήνα την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα έπειτα από τέσσερα χρόνια, έχοντας σε πρώτο πλάνο τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής μετάβασης, της πράσινης ατζέντας, του μετα-πανδημικού τοπίου και της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) δεν θα μπορούσε να μην δώσει το «παρών» στην κορυφαία ναυτιλιακή εκδήλωση στον κόσμο.

Κρουαζιέρα: Στα πρώτα πέντε λιμάνια με τις μεγαλύτερες αφίξεις τουριστών το Κατάκολο

0katakolo ploia 2 1Σταθερά στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας βρίσκεται το Κατάκολο την τελευταία τριετία, ξεπερνώντας μάλιστα κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, τα Χανιά, καθώς και νησιά των Κυκλάδων, ενώ για την περίοδο που διανύουμε αναμένεται να ξεπεραστούν κατά πολύ ακόμα και το νούμερα του 2019.

Μ. Δεληγιάννη: Η τάση για αύξηση του homeporting στην Ελλάδα απαιτεί διαρκή προσπάθεια προκειμένου να παγιωθεί

0maria deligiani 2021Σε μία «ιδιάζουσα» χρονική συγκυρία για την κρουάζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο απαντήσεις για την άνοδο του Πειραιά στο homeporting, την πανδημία και την εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων αλλά και τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις έδωσε στο “theseanation.gr” η κ. Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Με home port τον Πειραιά το MSC LIRICA

0MSC LIRICΑ AT PIRAEUSΜε το κρουαζιερόπλοιό της, MSC Lirica, να δραστηριοποιείται από την καλοκαιρινή του βάση στον Πειραιά τις τελευταίες 6 εβδομάδες, η MSC Cruises αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τουριστική αγορά και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και έχουν επιβιβαστεί έως τώρα στο πλοίο.

Το Costa Venezia και το Costa Deliziosa στον Πειραιά

0Costa Venezia1Η Costa Cruises παρουσιάζει τα προγράμματά της για τους Έλληνες λάτρεις της κρουαζιέρας, που κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχουν διαφορετικές ευκαιρίες να επιβιβαστούν από το λιμάνι του Πειραιά επιλέγοντας ανάμεσα σε 8ήμερα ή 15ήμερα δρομολόγια στην Ανατολική Μεσόγειο, που πραγματοποιούνται με το Costa Venezia και το Costa Deliziosa.

Σε συζητήσεις Fincantieri με NCL για παραγγελία ύψους 4δις δολαρίων- Τρόπιδα για το Explora II της MSC

0exploraII keellaying 2Ο Ιταλός ναυπηγός Fincantieri βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Norwegian Cruise Line (NCL) για μια παραγγελία αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή έξι νέων κρουαζιερόπλοιων.

H CELESTYAL CRUISES επιλέγει ως λιμάνι απο-επιβίβασης (home port) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0Celestyal CruisesΗ Celestyal Cruises, με αφορμή τη δεύτερη προγραμματισμένη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εγκαινίασε ως ένα λιμάνι από-επιβίβασης (homeport) για τις κρουαζιέρες της, προσελκύοντας επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και από τις αναδυόμενες Βαλκανικές αγορές.

Θετικές οι προοπτικές για την κρουαζιέρα φέτος

0Celestyal Cruises PhotoΣε ένα πολλά υποσχόμενο τουριστικό προϊόν αναδεικνύεται η κρουαζιέρα για την Ελλάδα, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκη να επισημαίνει ότι φέτος στα λιμάνια της χώρας αναμένονται 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με τις 570 εξ αυτών να αφορούν σε homeporting (ξεκινούν και καταλήγουν σε ελληνικά λιμάνια), ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν και οι επιδόσεις του 2019.

Με ζημιές το πρώτο τρίμηνο για το Royal Caribbean Group

0rc logo1Το Royal Caribbean Group ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες πρώτου τριμήνου του 2022 ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ζημίες ανά μετοχή ύψους 4,58 δολαρίων.

Γ. Πλακιωτάκης: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2022 στις ελληνικές θάλασσες

0ΠλακΟλυμπια«Ξεπερνούν τα 700 τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να βρεθούν στις ελληνικές θάλασσες το 2022», επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη του προγράμματος κρουαζιέρων της Celestyal Cruises, με το κρουαζιερόπλοιο «Olympia».

Η κρουαζιέρα βάζει ξανά πλώρη για ένα καλύτερο μέλλον

0Kelly Craighead CLIAΝέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας παρουσίασε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στο Seatrade Cruise Global, στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Στη Σούδα το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit»

0silver spirit xania 27 4 22Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Silver Spirit» συνεχίστηκε σήμερα ο κατάπλους πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας.

P.Vago: Το 2023 επιστρέφει η κρουαζιέρα στα επίπεδα του 2019

0pierfrancesco vago mscΕπιστροφή το 2023 στα επίπεδα κίνησης επιβατών του 2019 προέβλεψε ότι θα συμβεί στον τομέα της κρουαζιέρας ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises.

Στην ενεργό δράση 347 κρουαζιερόπλοια

0κρουαζιεραΟ τομέας της κρουαζιέρας φαίνεται να αφήνει πίσω τους ισχυρούς κλυδωνισμούς της πανδημίας.

Αναπτύσσει το cruise terminal η Χάβρη

0LH Pointe de Floride Haropa PortsΑναπτύσσει το cruise terminal το λιμάνι της Χάβρης στο πλαίσιο υλοποίηση του σχεδιασμού Cruise Vision που θέτει ως στόχο τους 600.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων μέχρι το 2030.

Η CELESTYAL CRUISES προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία στις κρουαζιέρες της

0CELESTYALΗ Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, με χαρά ανακοινώνει μία νέα γευστική εμπειρία στις κρουαζιέρες της με την προσθήκη ενός ελληνικού signature μενού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο.

Το MSC Lirica ξεκινά από τον Πειραιά τα δρομολόγια κρουαζιέρας για το καλοκαίρι του 2022

0MSC LIRICΑ AT PIRAEUSΜε μια λαμπερή εορταστική εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά, στους χώρους του MSC Lirica, με προσκεκλημένα περίπου 150 μέλη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, η MSC Cruises κήρυξε σήμερα την έναρξη των δρομολογίων του εμβληματικού κρουαζιεροπλοίου της για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο του 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter