Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

just-in-time…

box trader 1

Η υιοθέτηση των αφίξεων just-in-time (JIT) στα λιμάνια για τον τομέα της ναυτιλίας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές κατά 5%. Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε περίπου 17 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 ετησίως, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη «Untapped Potential of Just-In-Time Port Arrivals» της PortXchange. Τα ερευνητικά δεδομένα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα επτά μηνών από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023.
Τα σύνολα δεδομένων ελήφθησαν από 323 πλοία, υποσχόμενα ελάχιστη εξοικονόμηση κόστους καυσίμων 1.000 δολαρίων, με βάση μια τιμή δεξαμενής 815 δολαρίων ανά μετρικό τόνο. Τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι εάν η JIT είχε εφαρμοστεί στα 323 πλοία που μελετήθηκαν, η σωρευτική δυνητική εξοικονόμηση προσέγγισε 24.000 τόνους CO και πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος καυσίμων.
Τα δεδομένα κατάπλου σε λιμένα αποκτήθηκαν από την ανάλυση των προφίλ ταχύτητας του πλοίου 48 ώρες πριν από την άφιξη στο λιμάνι.
Υπό το πρίσμα του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS), η μελέτη επικεντρώθηκε επίσης στην ανάλυση της δυνητικής μείωσης των εκπομπών μέσω της εφαρμογής αφίξεων λιμένων JIT για πλοία που πλέουν από διαφορετικούς λιμένες της ΕΕ προς τη Βαλένθια, το Vado Ligure και το Γκέτεμποργκ - εντοπίζοντας σημαντικές δυνατότητες εξοικονόμησης CO2 κατά 885 τόνους, 359 τόνους και 692 τόνους, αντίστοιχα. Με την επικρατούσα τιμή πίστωσης άνθρακα στα 87,87 ευρώ κατά τη διάρκεια της μελέτης, αυτές οι μειώσεις μεταφράζονται σε περίπου 170.000 ευρώ σε πιθανή εξοικονόμηση πιστώσεων άνθρακα για όλα τα πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter