Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσίασε το GHG 2.0 η RightShip

rypoi naftilia 057288

Η RightShip ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ενημερωμένης αξιολόγησης αερίων θερμοκηπίου (GHG) 2.0 - την τελευταία έκδοση του κορυφαίου προϊόντος της για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα.
Η νέα έκδοση διαθέτει μια ενημερωμένη και βελτιωμένη μεθοδολογία που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις κανονιστικές εξελίξεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), όπως το EEXI, και έχει υποβληθεί σε αυστηρή αναθεώρηση και επικύρωση από τη βιομηχανία με στόχο να υποστηρίξει την προσπάθεια για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά.
Μία από τις βασικές προσεγγίσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διευκόλυνση και η παροχή κινήτρων για αποτελεσματικότερο σχεδιασμό σκαφών.
Η υπάρχουσα μεθοδολογία GHG Rating της RightShip βασίζεται σε δύο κύριες πηγές: τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) του ΙΜΟ, ο οποίος μετρά τις θεωρητικές εκπομπές CO2 ανά τόνο / ναυτικό μίλι που διανύεται από πλοία που κατασκευάστηκαν από το 2013 και τον συμπληρωματικό Δείκτη Σχεδιασμού Υφιστάμενων Πλοίων (EVDI) της RightShip, ο οποίος μετρά την ίδια παραγωγή για πλοία πριν από το EEDI και μετά το 2013 κατασκευασμένα μετασκευασμένα πλοία.
Με βάση το σχεδιασμό των πλοίων, ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων πλοίων (EEXI) του ΙΜΟ εκτιμά την ενεργειακή απόδοση των σκαφών σε γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (gCO2)/τόνο.
Το νέο προϊόν αξιολόγησης GHG 2.0 της RightShip είναι η μόνη περιβαλλοντική αξιολόγηση που ενσωματώνει και τους τρεις δείκτες.
Τα σκάφη ταξινομούνται σε ομάδες ομοτίμων με βάση τον τύπο και τη χωρητικότητα του σκάφους και στη συνέχεια βαθμολογούνται με A-E ανάλογα με τις επιδόσεις εκπομπών τους σε σύγκριση με τους ομολόγους τους.
Ως αποτέλεσμα, η βαθμολογία GHG 2.0 συμβαδίζει με τη βιομηχανία καθώς νέα πλοία εισέρχονται σε υπηρεσία, τα παλιά συνταξιοδοτούνται, ο σημερινός στόλος εκσυγχρονίζεται με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας και οι εκπομπές βελτιώνονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter