Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άλλη μία συνεργασία για απανθρακοποίηση

rupoi ploion6

Η Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) και η Shell Marine Products Singapore υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να συνεργαστούν για την ανάπτυξη εναλλακτικών θαλάσσιων λύσεων και την ολιστική διαχείριση των ευθυνών για τις εκπομπές άνθρακα.
Οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τις ξεχωριστές γνωσεις τους για να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις στην ανάπτυξη πράσινων μελλοντικών ναυτιλιακών καυσίμων.
Η περιβαλλοντική πολιτική της MOL είναι μία από τις βασικές στρατηγικές στο σχέδιο διαχείρισης «Blue Action 2035» και είναι η πρώτη εταιρεία στον ιαπωνικό τομέα θαλάσσιων μεταφορών που καθορίζει τον στόχο της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα είναι κρίσιμο για την προώθηση των στόχων απαλλαγής της MOL από τις ανθρακούχες εκπομπές. Αυτό θα επιτευχθεί με συντονισμένες προσπάθειες για την καθοδήγηση ερευνητικών προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα διεξάγουν συνεργατικές μελέτες για να διερευνήσουν τις δυνατότητες εναλλακτικών βιολογικών και συνθετικών καυσίμων ως βιώσιμες προσεγγίσεις απαλλαγής από τον άνθρακα.
Η συνεργασία επιτρέπει επίσης στη Shell και τη MOL να συνεργαστούν για τη συμμετοχή της βιομηχανίας και των ενδιαφερόμενων μερών της σε στρατηγικά προβλήματα πολιτικής, ενσωματώνοντας τις πολλαπλές απόψεις τους με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη ρεαλιστικών λύσεων συμμόρφωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter