Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μελέτες και προτάσεις του Wärtsilä για το CCS

rupoi ploion6

Ο Wärtsilä έχει προσθέσει μελέτες carbon capture and storage (CCS) στο χαρτοφυλάκιό του που απευθύνεται στη ναυτιλία. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά μελετών σχετικά με μια σειρά τύπων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων ro-ro και ro-pax, ενός πλοίου γεώτρησης, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός μεταφορέα φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιταχύνει την πορεία της CCS στη ναυτιλία. Η μελέτες έχουν διάρκεια τέσσερεις ως έξι μήνες. Η εγκατάσταση CCS επί σκαφών που είναι ήδη εξοπλισμένα με scrubbers είναι πολύ ομαλότερη λόγω της σύγκλισης της προϋπάρχουσας υποδομής και της τεχνικής συμβατότητας.
Κατά τη διάρκεια των μελετών σκοπιμότητας, οι εμπειρογνώμονες της Wärtsilä εξετάζουν προσεκτικά την υπάρχουσα ναυτική αρχιτεκτονική του πλοίου και εργάζονται για να κατανοήσουν πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ισχύος, χώρου και εξάτμισης του CCS επί του πλοίου.
Μόλις ολοκληρωθεί, οι εργασίες της μελέτης σκοπιμότητας CCS επιτρέπουν στη Wärtsilä να παράσχει ανάλυση του κόστους της ενσωμάτωσης της CCS και σαφή κατάλογο προβληματισμών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μια πιθανή μετασκευή θα πραγματοποιηθεί με τον λιγότερο παρεμβατικό τρόπο. Έτσι, η προσφορά μπορεί στη συνέχεια να μοιραστεί με τα ναυπηγεία για να πάρει μια ακριβή προσφορά για εγκατάσταση.
Η Wärtsilä Exhaust Treatment δήλωσε ότι προσφέρει ήδη scrubbers CCS-Ready στην αγορά, οι οποίες είναι ενσωματωμένες επί του σκάφους με τρόπο που επιτρέπει την εύκολη προσθήκη ενός συστήματος CCS στο μέλλον μόλις η τεχνολογία εμπορευματοποιηθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter