Κυρ05122024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην πρωτοβουλία Clean Energy Marine Hubs (CEM Hubs) απονεμήθηκε το βραβείο GREEN4SEA

0GREEN4SEA Award

Στην πρωτοβουλία Clean Energy Marine Hubs (CEM Hubs) απονεμήθηκε το βραβείο πρωτοβουλίας GREEN4SEA χθες, Τετάρτη 19 Απριλίου. Το βραβείο αναγνωρίζει κάθε οργανισμό ή ένωση που πυροδότησε, υλοποίησε ή συνέβαλε σημαντικά με μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία προς μια πιο πράσινη ναυτιλία.
Η πρωτοβουλία CEM Hubs, η οποία καθοδηγείται από μια ομάδα εργασίας CEOs, είναι μια μοναδική συνεργασία μεταξύ International Association of Ports and Harbors (IAPH), the Clean Energy Ministerial (CEM) και του International Chamber of Shipping (ICS), σκοπεύει να επιταχύνει την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα μεταφερθούν με ναυτιλία για τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία CEM Hubs είναι μια πρώτη στο είδος της διατομεακή πλατφόρμα δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που προτάθηκε επίσημα στο Υπουργικό Συμβούλιο Καθαρής Ενέργειας (CEM) στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2022. Η πρωτοβουλία έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη των κυβερνήσεων των ΗΑΕ, του Καναδά, της Νορβηγίας, της Ουρουγουάης και του Παναμά και συνεχίζει να χτίζει δυναμική.
Τον Ιανουάριο του 2023, ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) χαιρέτισε επίσης την πρωτοβουλία στις 13ου Συνέλευση στο Άμπου Ντάμπι και συνεχίζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με το ICS και τους εταίρους στον τομέα της ναυτιλίας για την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβουλίας CEM Hubs και την επιτάχυνση της χρήσης καυσίμων με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη ναυτιλία και σε άλλους τομείς τελικής χρήσης.
Η πρωτοβουλία έχει πλέον εγκριθεί επίσημα από την CEM και θα δρομολογηθεί επίσημα ως πρωτοβουλία CEM στις 14ου Υπουργική διάσκεψη για την καθαρή ενέργεια στην Ινδία τον Ιούλιο του 2023. Επί του παρόντος οριστικοποιείται πρόγραμμα εργασίας, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την έναρξη.
Ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της ομάδας εργασίας και δήλωσε:
"Είναι μεγάλη τιμή να παραλαμβάνω το βραβείο για την πρωτοβουλία Clean Energy Marine Hubs, την οποία τόσοι πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν και να πετύχουν".
"Οι κόμβοι CEM στοχεύουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των υποδομών και στη μείωση του κινδύνου των επενδύσεων που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με την παραγωγή νέων καυσίμων κοντά στα λιμάνια για τη μεταφορά και τελικά τη χρήση του ναυτιλιακού τομέα".
«Η πρωτοβουλία CEM Hubs βοηθά τον ναυτιλιακό τομέα να εκπληρώσει τον βασικό του ρόλο σε αυτή την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση - να μεταφέρει τα νέα πράσινα καύσιμα που απαιτούνται για την απαλλαγή από τον άνθρακα, όπως η βιοενέργεια και το υδρογόνο. Πιέζουν επίσης τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν την πολιτική και τις στρατηγικές που επικεντρώνονται στη στήριξη των υποδομών μεταφορών εισαγωγών και εξαγωγών που είναι απαραίτητες για να γίνει πραγματικότητα η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».
Ο Guy Platten κατέληξε:
«Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι κάθε υποψήφιος για το βραβείο πρωτοβουλίας GREEN4SEA κάνει φανταστική δουλειά, από την εκπαίδευση των ναυτικών για το αβέβαιο μέλλον μπροστά, την εργασία για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της βιομηχανίας και πολλά, πολλά άλλα. Μόνο δουλεύοντας όλοι μαζί, παίζοντας το ρόλο μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα θετικό μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και το εργατικό δυναμικό μας. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter