Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο DNV παρουσίασε το Emissions Connect

aerioi rypoi 0

Ο DNV παρουσίασε το Emissions Connect, μια μηχανή επαλήθευσης δεδομένων εκπομπών και πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων, σχεδιασμένη για να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να αξιολογήσει με ακρίβεια και να εργαστεί με δεδομένα εκπομπών αέριων ρύπων.
"Η μείωση των εκπομπών και η υποβολή εκθέσεων σχετικά με την πρόοδο γίνεται όλο και πιο σημαντική για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και πρόκειται να έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που υπερβαίνει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς", δήλωσε ο Knut Ørbeck-Nilssen, Διευθύνων Σύμβουλος της DNV Maritime.
"Μέσω της παροχής επαληθευμένων δεδομένων εκπομπών σε πραγματικό χρόνο που ολόκληρη η ναυτιλιακή αλυσίδα αξίας μπορεί να μοιραστεί, να εμπιστευτεί και να ενεργήσει, το Emissions Connect μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντικός καταλύτης για να βοηθήσει τη βιομηχανία να επιτύχει τον στόχο απαλλαγής από τον άνθρακα".
Η πλατφόρμα είναι χτισμένη στο Veracity Data Workbench. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους πλοιοκτήτες με τον επιχειρησιακό αντίκτυπο των πολλαπλών κανονιστικών απαιτήσεων και των τροχιών απαλλαγής από τον άνθρακα, ωστόσο, αντιμετωπίζει συγκεκριμένα τις ανάγκες που προκύπτουν από την εισαγωγή του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS) και του δείκτη έντασης άνθρακα (CII).
Το EU ETS, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί σταδιακά από το 2024, θα απαιτεί από τον κάτοχο του εγγράφου συμμόρφωσης (DoC) —συνήθως τον διαχειριστή πλοίου— να παραδίδει τα δικαιώματα της ΕΕ (EUA) με βάση το ετήσιο επίπεδο εκπομπών.
Ο DNV δήλωσε ότι το EU ETS θα εκθέσει τους κατόχους DoC σε σημαντικό οικονομικό κίνδυνο, καθώς το κόστος εκπομπών θα ληφθεί υπόψη στις συμβάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων για να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή. Το CII γίνεται ένας παράγοντας σε όρους ναύλωσης, δημιουργώντας κίνδυνο ισολογισμού και επηρεάζοντας την αξία των μετόχων, την πρόσβαση σε κεφάλαια και την εμπορική ελκυστικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η συλλογή, διαχείριση και ανταλλαγή ακριβών και αξιόπιστων δεδομένων θα είναι ζωτικής σημασίας, επεσήμανε ο DNV.
"Αξιόπιστα, επαληθευμένα δεδομένα είναι απαραίτητα σε κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας για τον επιχειρησιακό έλεγχο και την ακριβή καταγραφή των εκπομπών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εμπορικές συμφωνίες", ανέφερε ο Pål Lande, Διευθυντής Ανάπτυξης Ψηφιακών Επιχειρήσεων στην DNV Maritime.«Οι ετήσιες συγκεντρωτικές εκθέσεις δεδομένων δεν θα επαρκούν πλέον για τη διαχείριση και τον έλεγχο των δικαιωμάτων ETS και των επιδόσεων CII. Η διαφάνεια σε μια αξιόπιστη και επαληθευμένη δήλωση ταξιδιού που βασίζεται στην καθημερινή αναφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θα αποτελέσει ουσιαστική βάση των εμπορικών συμβάσεων» κατέληξε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter