Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολλανδοί προωθούν την αιολική πρόωση στα πλοία

0carolina with ventifoils

Τέσσερεις Ολλανδικές ναυτιλιακές εταιρίες θα πρωτοπορήσουν στην 3η γενιά VentoFoils που παράγονται από την eConowind, καθιστώντας ενεργούς πρεσβευτές της αιολικής πρόωσης των πλοίων. Συγκεκριμένα, η Boomsma Shipping, ο Όμιλος Vertom, η Van Dam Shipping και η Schram Shipping ήταν οι πρώτοι προγραμματιστές της αιολικής πρόωσης και έχουν αποκτήσει εμπειρία με τις δύο πρώτες γενιές των VentoFoils. Σε αυτή τη φάση θέλουν να πάνε την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα και να τη βοηθήσουν να εξελιχθεί και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα.
Η αιολική πρόωση αναδύεται ως μια πολλά υποσχόμενη λύση που μπορεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των πλοίων. Διάφοροι τύποι λύσεων υιοθετούνται από τους πλοιοκτήτες ενόψει της αναμενόμενης ενίσχυσης των στόχων απανθρακοποίησης του ΙΜΟ αργότερα φέτος.
Το Ventofoil είναι ένας τύπος μη περιστρεφόμενης πτέρυγας που έχει σχεδιαστεί για να παράγει ώθηση για ένα πλοίο χρησιμοποιώντας αναρρόφηση οριακού στρώματος. Διαθέτει αεραγωγούς και εσωτερικό ανεμιστήρα που δημιουργούν ένα φαινόμενο αναρρόφησης, επιτρέποντάς του να παράγει μέγιστη δύναμη προώθησης σε σχέση με το μέγεθός του. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στις σύγχρονες αεροδυναμικές αρχές και έχει ως αποτέλεσμα υψηλή δύναμη προώθησης. Επιπλέον, το Ventofoil μπορεί εύκολα να διπλωθεί και να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του, επιτρέποντας την πρόσβαση στο αμπάρι του πλοίου. Χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα φύλλα, το Ventifoil είναι σε θέση να παράγει μεγαλύτερη δύναμη προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου. Τα συστήματα μπορούν να αναπτυχθούν ανεξάρτητα από το αν ένα σκάφος λειτουργεί με παραδοσιακά ή πράσινα καύσιμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter