Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τεστάρει τα βιοκαύσιμα η CMA CGM

0CMA

Η CMA CGM ανεφοδιάζει βιοκαύσιμα σε 32 πλοία σε όλο τον στόλο της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει βιοκαύσιμα το 2019 για να δει αν ήταν συμβατά με τους κινητήρες στα πλοία της εταιρείας. Η CMA CGM άρχισε να χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα B25 και μεταφέρθηκε στο B15 το 2020. Υπενθυμίζεται ότι μια Unified Interpretation (UI) που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ τον Ιούνιο του 2022 επιτρέπει στα μείγματα που περιέχουν έως και 30% βιοκαύσιμα να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα ορυκτέλαια, χωρίς να απαιτούνται αξιολογήσεις εκπομπών NOx ή εξαιρέσεις από το κράτος σημαίας. Επιπλέον, τα βιοκαύσιμα B30 έως B100 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητήρες πιστοποιημένους σύμφωνα με τον κανονισμό 13 του παραρτήματος VI της MARPOL, εφόσον δεν υπάρχουν αλλαγές στα κρίσιμα συστατικά ή ρυθμίσεις NOx. Η CMA CGM ξεκίνησε μια ευρύτερη υιοθέτηση βιοκαυσίμων πέρυσι σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ως μέρος των προσπαθειών της να γίνει μια εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.
Το έργο περιλάμβανε μια εξάμηνη παγκόσμια δοκιμή στην οποία συμμετείχαν έως και 32 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κινούνταν με διαφορετικά μείγματα βιοκαυσίμων για τη μέτρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και οξειδίων του αζώτου (NOx) προκειμένου να ληφθεί μια ανάλυση τάσεων.
Ορισμένα από αυτά τα πλοία τροφοδοτήθηκαν στη Σιγκαπούρη με βιοκαύσιμο B24, το οποίο περιλαμβάνει το 24% χρησιμοποιημένο μαγειρικό έλαιο μεθυλεστέρα (UCOME) στο προηγμένο βιοκαύσιμο που αναμειγνύεται με συμβατικά καύσιμα.
Η δοκιμή περιελάμβανε σκάφη που κυμαίνονταν μεταξύ 2.200 και 10.640 TEUs, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες εμπορικές οδούς, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας-Νότιας Αμερικής, της Ασίας-Αφρικής, της Ασίας-Ωκεανίας, της Ασίας-Μεσογείου, της Βόρειας Ευρώπης-Ωκεανίας και της Βόρειας Ευρώπης-Βόρειας Αμερικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter