Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

200 εκτ ευρώ για την «πράσινη μετάβαση»

0CMA

Η CMA CGM Group κάλεσε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που εργάζονται σε συγκεκριμένες λύσεις να υποβάλουν έργα που στοχεύουν στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Η εταιρεία έχει δεσμεύσει προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα από τον πενταετή προϋπολογισμό της ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 για να επιταχύνει την ενεργειακή της μετάβαση και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Η χρηματοδότηση έρχεται για τη υποστήριξη του κεφαλαίου των 300 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει η γαλλική κυβέρνηση για την ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών και ανακοινώθηκε από τον Rodolphe Saadé, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου CMA CGM.
Η πρόσκληση υποβολής έργων είναι ανοιχτή σε όλες τις εταιρείες της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας που θέλουν να επιταχύνουν τον ρυθμό απαλλαγής της «γαλάζιας οικονομίας» ή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ηπειρωτική Γαλλία και τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.
Τα έργα θα επιλεγούν με βάση τον συγκεκριμένο αντίκτυπό τους στην απαλλαγή της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, την ωριμότητα των έργων και την οικονομική σκοπιμότητα.
Tο ειδικό ταμείο της CMA CGM, που υποστηρίζεται από πενταετή προϋπολογισμό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει δεσμευτεί για την υποστήριξη της βιομηχανικής παραγωγής νέων καυσίμων και λύσεων κινητικότητας χαμηλών εκπομπών σε ολόκληρη την επιχειρηματική βάση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας, της χερσαίας και αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων, των λιμενικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών εφοδιαστικής

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter