Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με τραίνα και πλοία

aerioi rypoi 0

Το Εθνικό Σχέδιο των ΗΠΑ για την απανθρακοποίηση των μεταφορών, που δημοσιεύθηκε προχθές 10 Ιανουαρίου από την κυβέρνηση Μπάιντεν, χαρακτηρίζεται ως ένα «πρώτο στο είδος του» σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορευματικές μεταφορές, με βάση τα κίνητρα χρηματοδότησης που περιλαμβάνονται στο πακέτο υποδομών του 2021 και στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022. Το σχέδιο προτάσσει τον συνδυασμό διαμεταφοράς με πλοία και τραίνα έναντι των επιλογών για μεταφορές με φορτηγά οχήματα καθώς αναλύοντας λεπτομερώς τη στρατηγική αποδοτικότητας των οχημάτων, το σχέδιο επισημαίνει ότι τα φορτηγά και τα ημιφορτηγά συμβάλλουν περισσότερο στις εκπομπές εμπορευμάτων. Επίσης προτείνει την ορθή διαχείριση στην εφοδιαστική με έμφαση στην μείωση των καθυστερήσεων των πλοίων στα λιμάνια και την πλήρη φόρτωση των σιδηροδρομικών συρμών ως στοιχεία που επιφέρουν μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.
Το σχέδιο αναμένεται να χρησιμεύσει ως οδηγός για τη μελλοντική χάραξη πολιτικής και την έρευνα, την ανάπτυξη, την επίδειξη και την ανάπτυξη στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι άνθρωποι και τα αγαθά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το έγγραφο τονίζει ότι η μετάβαση σε καθαρές επιλογές με την ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών και καυσίμων για αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα αναμένεται να οδηγήσει στην πλειονότητα των μειώσεων των εκπομπών. Όπως αποκαλύπτεται, η επιτυχής μετάβαση θα απαιτήσει την επιτυχή εξέταση των λύσεων καυσίμων όσον αφορά τις εκπομπές πλήρους κύκλου ζωής.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών για το Κλίμα του 2021, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με χώρες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για να αναθεωρήσει την τρέχουσα στρατηγική απανθρακοποίησης του οργανισμού και να υιοθετήσει έναν νέο στόχο μηδενικών εκπομπών (σε βάση κύκλου ζωής) από τον τομέα έως το 2050.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter