Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τρέχει» το Book & Claim project το Zero Carbon Center

aerioi rypoi 0

MAERSK Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Rocky Mountain Institute, Danish Shipping και MAERSK Oil Trading ξεκίνησαν το Book & Claim project.

Το Book &Claim μπορεί να συνδέσει ναυτιλιακές εταιρείες που προσφέρουν «πράσινη αποστολή» με πελάτες που θέλουν να πληρώσουν για αυτό. Το κέντρο και οι συνεργάτες του έλαβαν χρηματοδότηση για το έργο αυτόν τον Ιούλιο. Με την υποστήριξη του Δανέζικου Ναυτιλιακού Ταμείου, το έργο θα αναλύσει πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα Book &Claim και πώς μπορεί να προσαρμοστεί στον στόλο που διαχειρίζεται η Δανία σε πρώτη φάση.
Βάση για το εγχείρημα αποτέλεσε η διαπίστωση ότι ναυτιλιακές εταιρίες που θέλουν να απανθρακοποιήσουν το στόλο τους δεν βρίσκουν εντός της πελατειακής τους βάσης πάντα πρόθυμους πελάτες να πληρώσουν για την «πράσινη» αποστολή αλλά και ότι πελάτες που θέλουν να μειώσουν τις εκπομπές τους από τη ναυτιλία ενδέχεται να μην έχουν φυσική πρόσβαση σε πράσινα πλοία.
Αποσυνδέοντας τις εκπομπές αέριων ρύπων από τις υπηρεσίες μεταφορών, μπορεί να δημιουργήσει μια αγορά όπου συναντώνται αυτά τα δύο μέρη. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν για χαμηλές εκπομπές και να διοχετεύουν το κεφάλαιό τους πίσω σε «πράσινες» ναυτιλιακές εταιρείες, ανεξάρτητα από τη φυσική τους σύνδεση, μέσω του συγκεκριμένου project.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter