Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επεισοδιακή» εκκίνηση της MEPC 79

0Ocean Rebellion1

Ένα χάπενινγκ περίμενε τους αντιπροσώπους που μετέχουν στην συνεδρίαση της MEPC 79 στο Λονδίνο έξω από τα γραφεία του ΙΜΟ.

Μέλη της Ocean Rebellion μιας διεθνούς καλλιτεχνικής κολεκτίβας που αντιμετωπίζει την υποβάθμιση των ωκεανών και την απώλεια βιοποικιλότητας, πραγματοποίησε μια παράσταση μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ επιδιώκοντας την εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η παράσταση "ζωγράφισε" μια μάλλον γκροτέσκα εικόνα δύο ταιριασμένων μορφών που σέρνονται μέσα από το πετρέλαιο κρατώντας τους χαρτοφύλακές τους συνοδευόμενες από τρεις ακτιβιστές που απεικονίζουν λομπίστες ορυκτών καυσίμων με φλόγες και ομίχλη μαύρου άνθρακα από βαρύ μαζούτ στο βάθος.
Η διαμαρτυρία προσθέτει στην αυξανόμενη πίεση στον ΙΜΟ να θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Οι τρέχοντες στόχοι μείωσης των εκπομπών που έχει θέσει ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αποσκοπούν στη μείωση κατά το ήμισυ των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Ωστόσο, δημιουργείται δυναμική στο κοινό και στον τομέα της ναυτιλίας για μηδενικό ισοζύγιο έως το 2050.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter