Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λευκή βίβλος από το ABS για τα βιοκαύσιμα

0Biofuels

Το ABS συνεχίζει τη σειρά των κορυφαίων οδηγιών για τα εναλλακτικά καύσιμα με τη δημοσίευση της τελευταίας λευκής βίβλου της που εξετάζει τις δυνατότητες των βιοκαυσίμων στη ναυτιλία.

Στην λευκή βίβλο τα βιοκαύσιμα ως ναυτιλιακά καύσιμα παρέχουν μια επισκόπηση των διαφόρων τύπων θαλάσσιων υγρών βιοκαυσίμων που αποτελούν επιλογές καυσίμων για την αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα και τη δυνατότητά τους να συμβάλουν στους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της βιομηχανίας. Άλλες πτυχές που εξετάστηκαν περιλαμβάνουν την ασφάλεια, τις επιπτώσεις στον σχεδιασμό των πλοίων και τις κανονιστικές προκλήσεις.
«Τα βιοκαύσιμα έχουν αναγνωριστεί ως πολλά υποσχόμενα καύσιμα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα που μπορούν να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά σχετικά γρήγορα και να βοηθήσουν στην προσέγγιση των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του ΙΜΟ για το 2030 και μετά. Όντας παραγόμενα από ανανεώσιμη βιομάζα, τα βιοκαύσιμα έχουν τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν τις εκπομπές άνθρακα ενός σκάφους λόγω της απορρόφησης CO2 της πρώτης ύλης, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση των εκπομπών καύσης. Ωστόσο, το συνολικό δυναμικό μείωσης του άνθρακα των διαφόρων βιοκαυσίμων εξαρτάται σαφώς από μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας τους. Η ABS δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι πλοιοκτήτες, οι χειριστές, οι ναυπηγοί και οι κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις δυνατότητές της καθώς αναπτύσσουν τις στρατηγικές απανθρακοποίησης», δήλωσε ο Γεώργιος Πλευράκης, Διευθυντής παγκόσμιας βιωσιμότητας του ABS.
Ο καθορισμός της καλύτερης επιλογής καυσίμου για την επίτευξη των σημερινών στόχων απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολος. Μέσω της σειράς whitepapers βιωσιμότητας του ABS που επικεντρώνονται στα καύσιμα, αναλύουμε τις διαθέσιμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων, των πλεονεκτημάτων, καθώς και άλλων παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter