Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μειωμένη» ρύπανση από πλοία είδε η NASA

rupoi ploion6

Το παγκόσμιο ανώτατο όριο θείου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) έχει μειώσει τα τεχνητά σύννεφα «τροχιάς πλοίων» σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, δείχνει μια νέα μελέτη που διεξήχθη από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) των ΗΠΑ.


Αντλώντας από σχεδόν δύο δεκαετίες δορυφορικών εικόνων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των αποτυπωμάτων των πλοίων στην ατμόσφαιρα μειώθηκε σημαντικά μετά την έναρξη ισχύος ενός νέου κανονισμού καυσίμων.
Οι επιστήμονες της NASA τόνισαν ότι περιορίζοντας την περιεκτικότητα σε θείο καυσίμου στο 0,5% (από 3,5%), ο παγκόσμιος κανονισμός του ΙΜΟ το 2020 άλλαξε τη χημική και φυσική σύνθεση των καυσαερίων των πλοίων. Λιγότερες εκπομπές θείου σημαίνουν ότι υπάρχουν λιγότερα σωματίδια αερολύματος που απελευθερώνονται για να σχηματίσουν ανιχνεύσιμα ίχνη πλοίων, σύμφωνα με τη NASA.
Πρόσφατα, ο ΙΜΟ επεσήμανε επίσης ότι εκτιμάται ότι έχει σημειωθεί μείωση κατά 77% των συνολικών εκπομπών οξειδίου του θείου από τα πλοία από την έναρξη ισχύος των κανονισμών του IMO 2020. Το Sulphur Cap του 2020 περιόρισε τη χρήση θείου στο μαζούτ που χρησιμοποιείται σε πλοία που λειτουργούν εκτός καθορισμένων περιοχών ελέγχου εκπομπών σε 0,50 τοις εκατό m / m κάτω από το όριο 3,50 τοις εκατό m / m.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter