Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Poseidon Principles εξετάζει τα χαρτοφυλάκια

aerioi rypoi 0

Σε «εξέταση» των χαρτοφυλακίων του προχωρούν 30 ναυτιλιακές τράπεζες και 17 πάροχοι και μεσίτες θαλάσσιας ασφάλισης που είναι μέλη του Poseidon Principles στο πλαίσιο νέας στρατηγικής που ανακοινώθηκε χθες και η οποία στοχεύει να καταδείξει το στοιχείο εναρμόνισης της ναυτιλίας προς το πλαίσιο του ΙΜΟ για μείωση των αέριων ρύπων.
Οι μετέχοντες στην πρωτοβουλία θα συγκρίνουν τα χαρτοφυλάκιά τους με δύο τροχιές: μία ευθυγραμμισμένη με τη μείωση κατά 50% του ΙΜΟ έως το 2050 και μία ευθυγραμμισμένη με το καθαρό μηδέν έως το 2050 και μέγιστη αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα έως το 2100, για την επίτευξη των στόχων θερμοκρασίας της συμφωνίας του Παρισιού. Προκειμένου η δεύτερη πορεία να είναι συνεπής με ένα μέλλον 1,5 βαθμού Κελσίου, το πεδίο εφαρμογής θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει όλα τα είδη αερίων θερμοκηπίου.
«Ο επείγων χαρακτήρας είναι σαφής. Λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η ναυτιλία στην παγκόσμια οικονομία, πρέπει να επιταχύνουμε τη φιλοδοξία μας για την επίτευξη του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για θερμοκρασία 1,5 βαθμού Κελσίου. Αυτή η νέα φιλοδοξία θα επιτρέψει στο Poseidon Principles να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του στην παροχή κινήτρων και την υποστήριξη της απαλλαγής της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε ο Michael Parker, Chairman, Global Shipping, Logistics & Offshore, Citi και Chair of the Poseidon Principles για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η διεθνής ναυτιλία συμβάλλει στο 3% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με την πιο πρόσφατη έκθεση από το Poseidon Principles να δείχνει ότι 11 από τα 23 χαρτοφυλάκια χρηματοδότησης πλοίων ευθυγραμμίζονται με τους τρέχοντες στόχους του ΙΜΟ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter