Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επικαιροποιημένες προτάσεις για το R&D

rupoi ploion6

Επικαιροποιημένες προτάσεις για το IMRF κατατέθηκαν στο ΙΜΟ από φορείς της ναυτιλίας. Ειδικότερα υπό την ηγεσία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και οκτώ άλλων διεθνών ναυτιλιακών ενώσεων που εκπροσωπούν συλλογικά τον παγκόσμιο εμπορικό στόλο, η τροποποιημένη πρόταση προβλέπει την κατανομή περίπου του 10% του Ταμείου σε έργα μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων στο κλίμα μικρών νησιωτικών κρατών.
Οι επικαιροποιημένες προτάσεις ανταποκρίνονται σε ερωτήματα που έθεσαν οι αναπτυσσόμενες χώρες σχετικά με τη διασφάλιση της πρόσβασης στα χρήματα που συγκεντρώνονται από το ταμείο R&D. Το IMRF στοχεύει να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσω μιας εισφοράς 2 δολαρίων ΗΠΑ ανά τόνο καυσίμων πλοίων που καταναλώνονται, η οποία θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τη βιομηχανία χωρίς κόστος για τις κυβερνήσεις.
Η υποβολή στον ΙΜΟ βασίζεται στη συνολική πρόταση που υπέβαλε πέρυσι η ναυτιλιακή βιομηχανία, σε συνεργασία με μεγάλες ναυτιλιακές χώρες όπως η Δανία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, και η οποία τώρα χαίρει της υποστήριξης 30 κρατών μελών του ΙΜΟ. Στους υποστηρικτές της τελευταίας πρότασης περιλαμβάνουν τη Λιβερία, τη Νιγηρία και το Παλάου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter